K. Budrys: „Wagner“ tipo rusų karių grupuotės įsiveržimas į Baltijos valstybes yra galimas scenarijus

Prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys teigia, kad „Wagner“ tipo rusų karių grupuotės agresija Baltijos šalių atžvilgiu yra realus scenarijus.

„Wagner“.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
„Wagner“.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Kęstutis Budrys<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Budrys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 9:00 AM

„Toks scenarijus atitiktų minėtus kriterijus. Ta savarankiška politika ir nusikaltimai, kuriuos „Wagner“ vykdo Afrikoje ar Sirijoje su Rusijos politinės valdžios žinia, leidžia svarstyti jūsų minėtą scenarijų“, – interviu Delfi teigė K. Budrys.

Šalies vadovo patarėjas akcentuoja, kad „Wagner“ ir panašių organizacijų nekontroliuojamo karinio veikimo patirtis ir veiksmų laisvė savaime yra didelis rizikos veiksnys. „Vakarai turi priimti atskirus sprendimus dėl asmenų, priklausančių „privačiomis karinėmis kompanijomis“ vadinamiems Rusijos dariniams. Tai nėra privačios kompanijos: jos – pusiau valstybinės. Tai nusikaltėlių organizacijos, kurių niekas neriboja“, – sakė K. Budrys.

„Taip, jos gali testuoti (Vakarų) reagavimo mechanizmus ir suteikti galimybę Kremliui politiškai aiškinti, kad jis čia niekuo dėtas. Kaip kad vyksta Afrikoje“, – taip pat pažymėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.