G. Landsbergis susitikime su JT Generaliniu sekretoriumi: Rusijos karas turi baigtis Ukrainos pergale, tik taip užtikrinsime tvarią taiką

Ketvirtadienį Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Jungtinių Tautų Generaliniu Sekretoriumi António Guterres. Susitikime aptarta nuo 2014 metų Krymo okupacijos tebesitęsianti Rusijos karinė agresija, kelianti didžiulę grėsmę tarptautinei saugumo sistemai, ir tarptautinės bendruomenės atsakas į plataus masto Rusijos invaziją į Ukrainą praeitų metų vasarį, rašoma pranešime žinaisklaidai.

 G. Landsbergis susitikime su JT Generaliniu sekretoriumi: Rusijos karas turi baigtis Ukrainos pergale, tik taip užtikrinsime tvarią taiką.<br> Jungtinių Tautų Organizacijos nuotr.
 G. Landsbergis susitikime su JT Generaliniu sekretoriumi: Rusijos karas turi baigtis Ukrainos pergale, tik taip užtikrinsime tvarią taiką.<br> Jungtinių Tautų Organizacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2023, 8:58 AM

Užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad Lietuva ir toliau aktyviai prisidės prie tarptautinės bendruomenės pastangų užtikrinti atsakomybę už Rusijos karo nusikaltimus ir grubius tarptautinės teisės pažeidimus, įskaitant už agresijos nusikaltimą. Jis taip pat informavo apie Lietuvos paramą pastangoms kurti specialų tarptautinį tribunolą, užtikrinant, kad teisinė atsakomybė būtų taikoma ir agresijos iniciatoriams.

„Vertinu Jungtinių Tautų pastangas teikiant humanitarinę pagalbą Ukrainai, sprendžiant grūdų eksporto iš Ukrainos klausimus, tačiau, kalbėdami apie teisingos ir ilgalaikės taikos perspektyvas, turime suprasti, kad vienintelė prielaida tokiai taikai – Ukrainos pergalė“, – teigė užsienio reikalų ministras.

Susitikimas su aukščiausiuoju Jungtinių Tautų pareigūnu vyko atnaujintos JT Generalinės Asamblėjos 11-osios neeilinės specialiosios sesijos, surengtos JT būstinėje Niujorke, pažymint vienerių metų sukaktį nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, paraštėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.