R. Karbauskis: keldami klausimus dėl VSD, valdantieji bando nukreipti dėmesį nuo pedofilijos skandalo

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis neabejoja, kad valdančiųjų atstovai, norėdami išsiaiškinti knygoje „Pranešėjas ir prezidentas“ iškeltus klausimus dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos, bando nukreipti dėmesį nuo parlamentą konservatorių partiją sukrėtusio galimos pedofilijos skandalo. Politikas tikina istoriją apie galimą neskaidrią VSD veiklą vertinantis panašiai kaip ir prezidentas Gitanas Nausėda – anot jo, tai galima palyginti „su tam tikra pasaka“.

Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 24, 2023, 9:30 AM, atnaujinta Mar 1, 2023, 4:27 PM

„Aš galvoju panašiai kaip prezidentas, kad knyga grožinė. Ta prasme, galima palyginti kai kuriuos dalykus su tam tikra pasaka. Aš neginu šiuo atveju prezidento, neginu šiuo atveju nieko. Aš tiesiog sakau, kad yra daug svarbesnių dalykų, kurie yra aktualūs šiandien. Ir ta situacija, kuri buvo susijusi su pedofilijos skandalu – akivaizdu, kad nutekinta informacija buvusiam Seimo nariui, kuriam yra pateikti įtarimai. Tas bandoma slėpti. Dabar tie patys, kurie bando paslėpti, kas nutekino informaciją Bartoševičiui, bando kaltinti prezidentą. Tiesiog ieško naujos progos pakeisti visuomenės susidomėjimo kryptį“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė valstiečių lyderis.

„Paprasčiausiai valdantieji bando keisti dienotvarkę, bando kuo skubiau pakeisti temą, kad kuo mažiau žalos būtų iš to pedofilijos skandalo“, – akcentavo jis.

Be to, R. Karbauskio nuomone, knygoje atskleidžiamos istorijos detalės nepadarė didelės žalos ir tėra „smulkmenos“, todėl ginčas, anot valstiečio, yra politologinis.

„Kartais man yra juokinga, kai yra pradedama (...) šnekėti apie smulkmenas, kurios, mano nuomone, valstybei jokios žalos nepadarė“, – aiškino jis.

„Ginčas yra daugiau toks politologinis, politinis“, – pridūrė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad žurnalistų Dovydo Pancerovo ir Birutės Davidonytės knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ atskleidžiamas VSD vykdytas galimai neteisėtas duomenų rinkimas apie privačius asmenis prezidento rinkimų kampanijos metu, taip pat nemažai dėmesio skiriama G. Nausėdos rinkiminei kampanijai bei prezidentavimo laikotarpiui.

NSGK narys Raimundas Lopata sako, kad pavasario sesijoje reikėtų sudaryti parlamentinio tyrimo komisija, kuri toliau aiškintųsi istorijos dėl VSD rinktų duomenų apie privačius asmenis detales.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad knygoje „Pranešėjas ir prezidentas“ pateikta nauja informacija kelia susirūpinimą VSD integralumu.

Visgi, Seimo opozicija kol kas tyrimo komisijos iniciatyvą vertina kritiškai.

VSD vadovybė griežtai atmeta viešai reiškiamus būgštavimus, esą žvalgyba rinko informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.