G. Nausėda prakalbo apie gvazdikus ant sunaikinto rusų tanko nešančius žmones: „Jo reikėjo, kad pamatytume, kas yra kas“

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Katedros aikštėje eksponuojamo Ukrainoje nukauto rusų tanko reikėjo tam, kad būtų galima pamatyti Kremliaus režimą remiančius „vatinukus“.

 G.Nausėda pabrėžė, kad ukrainiečių sunaikintas Rusijos tankas parodė ir kai kurių žmonių tikruosius veidus.<br> lrytas.lt montažas.
 G.Nausėda pabrėžė, kad ukrainiečių sunaikintas Rusijos tankas parodė ir kai kurių žmonių tikruosius veidus.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 2:03 PM

„Jo reikėjo, kad pamatyti tuos vatinukus, kurie ten lankosi, gėlytes neša ir visokias kitas maldas organizuoja. Labai gera išgryninti ir pamatyti, kas yra kas Lietuvoje. O tankas yra reikalingas, tankas primins Ukrainos kančią, bet ne tik kančią, bet ir Ukrainos sėkmę, primins tai, kaip narsiai Ukraina kariauja šį karą“, – žurnalistams Palangoje teigė G. Nausėda.

Prezidentas neabejoja, kad pergalė Rusijos pradėtame kare bus Ukrainos.

„Ir jeigu kažkam atrodo, kad tai yra nelygių jėgų karas karo pradžioje, galvodami, kad čia Rusija yra ta dominuojanti... Tai šiandien aš sakau – tai yra nelygių galybių karas ir, man atrodo, šiame kare Ukraina yra akivaizdžiai dominuojanti, nes ji dominuoja ne tankais, ne lėktuvais, ji dominuoja savo dvasia“, – sakė jis.

ELTA primena, kad sekmadienį prie sostinės Katedros aikštėje eksponuojamo Ukrainoje nukauto rusų tanko kilo muštynės, patvirtina policija.

Kaip Eltą informavo Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, konfliktas įsiplieskė po to, kai prie tanko buvo padėtos gėlės.

Ukrainos kariuomenės sunaikintas rusų tankas T-72B Katedros aikštės prieigose eksponuojamas nuo penktadienio. Kaip anksčiau teigė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, šis tankas yra ukrainiečių simbolinė padėka toms šalims, kurios aktyviai rėmė ir remia Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.