I. Šimonytė apie opozicijos kaltinimus dėl K. Bartoševičiaus skandalo: tai bandymas taškytis tam tikromis substancijomis

Reaguodama į parlamento opozicijos pareiškimus, neva valdančioji koalicija stengiasi eskaluoti vadinamąją Valstybės saugumo departamento (VSD) istoriją ir taip nukreipti visuomenės dėmesį nuo visai neseniai Seimą sudrebinusio galimos pedofilijos skandalo, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad teisėsauga tęsia ikiteisminį tyrimą dėl buvusio bendražygio Kristijono Bartoševičiaus. Todėl, pasak Vyriausybės vadovės, Seimo mažumos siekis šį skandalą grąžinti į parlamento rūmus yra „bandymas taškytis tam tikromis substancijomis ant politinių oponentų“.

Ingrida Šimonytė.<br>Josvydo Elinsko (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>Josvydo Elinsko (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 9:11 AM

„Man atrodo, kad jau šitą klausimą (galimo informacijos nutekinimo K. Bartoševičiui – ELTA) Seimas svarstė, apsvarstė ir persvarstė. Iš tikrųjų, Kristijonas Bartoševičius yra žmogus, kurio atžvilgiu dabar atliekamas ikiteisminis tyrimas. Byla vyksta“, – ketvirtadienį LRT radijui teigė ministrė pirmininkė.

„Bandymas sugrąžinti kažkaip šį klausimą atgal į Seimą – nors jokios aplinkybės nerodo, kad nusikalstama veika, jeigu ji padaryta, buvo kažkaip susijusi su partija, su frakcija, su Seimu kaip institucija ir t.t. – aš sakyčiau, kad tai tiesiog yra labai lengvas bandymas kažkaip bandyti taškytis tam tikromis substancijomis ant politinių oponentų“, – aiškino I. Šimonytė.

Dėl valdančiųjų siekio tirti VSD veiklą ir knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ pateiktas aplinkybes praėjusią savaitę suabejojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Politikas neabejojo, kad Seimo dauguma taip bando nukreipti dėmesį nuo konservatorių partiją sukrėtusio galimos pedofilijos skandalo.

Visgi, premjerė paragino Seimo mažumos atstovus nesiimti papildomų spekuliacijų dėl K. Bartoševičiaus skandalo, mat, anot jos, visų – tiek valstybės, tiek galimų aukų ir paties K. Bartoševičiaus – interesas yra gauti atsakymus į visus byloje iškeltus klausimus.

„Nėra jokių kliūčių tą tyrimą vykdyti ir jį pabaigus atiduoti bylą į teismą. Aš suprantu, kad pats pedofilijos faktas ar įtarimai dėl pedofilijos yra tikrai labai sunkus ir labai skaudus įvykis. Bet, vis dėlto, opozicija tikrai galėtų liautis šita tema spekuliuoti, kadangi teisingumui vykti niekas netrukdo. Priešingai – teisingumas vyksta, todėl, kad byla vyksta, tyrimas vyksta ir byla nukeliaus į teismą“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad sausio 23 d. generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo. Visgi, keletą dienų iki to, sausio 20 d. vakarą, būdamas komandiruotėje Čilėje pats politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), prašydamas panaikinti jo mandatą. Savo sprendimą jis argumentavo asmeninėmis priežastimis.

Iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.