„Žinau, ką renku“ debatuose šiemet dalyvavo apie 85 proc. kandidatų į merus, stebėjo daugiau nei 300 tūkst. gyventojų

Nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ teigia, kad prieš pirmąjį savivaldybių ir merų rinkimų turą visoje šalyje surengė 58 debatus. Organizatorių teigimu, juose dalyvavo apie 85 proc. visų kandidatų į merus. Gyvai politikų debatus stebėjo daugiau nei 7 tūkst., žmonių, dar per 300 tūkst. – nuotoliu.

Lazdijų savivaldybės kandidatų į merus debatai.
Lazdijų savivaldybės kandidatų į merus debatai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 9:58 AM

Kaip pažymi organizacija, debatai nevyko tik Šalčininkų rajone ir Kauno mieste.

„Žinau, ką renku“ teigimu, debatuose buvo kalbama ir diskutuojama tiek labai praktiniais, tiek vertybiniais klausimais, pvz., partnerystės klausimas, narkotikų dekriminalizavimas.

„Įdomu tai, kad tarp liberalias arba labiau kairiąsias partijas atstovaujančių kandidatų į merus atsirado tokių, kurie nepritaria homoseksualių žmonių partnerystės įteisinimui arba kitoms pamatinėms jų atstovaujamų politinių jėgų ideologijų nuostatoms“, – teigia organizatoriai.

Be vertybinių klausimų, taip pat buvo iškeltos ir trys pagrindinės temos – švietimas, sveikata ir infrastruktūra.

„Nenuostabu, kad šiuose savivaldos rinkimuose, kaip ir ankstesniuose, karaliauja ir infrastruktūros klausimai. Nors pasiūlymai, ką daryti, tikrai nebuvo vienodi. Vieni kandidatai siūlė spartinti būsto renovacijas, kiti – renovuoti ugdymo įstaigas, treti – statyti baseinus. Taip pat kandidatai, atsižvelgdami į šių dienų aktualijas, siūlė tvarkyti tiltus. Tarp siūlymų buvo ir susiję su susisiekimu – autobusų stočių renovacija, dviračių takų tiesimas bei gatvių klojimas arba taisymas“, – teigia „Žinau, ką renku“ iniciatoriai.

Nors daugeliui debatus stebėjusių žiūrovų buvo aktualus naujų investicijų pritraukimo regione klausimas, retas kuris pasiūlė konkrečias idėjas, pastebi „Žinau, ką renku“.

„Žinau, ką renku“ atkreipia dėmesį, jog kovo mėnesį bus organizuojami antrojo turo debatai. Tačiau jie įvyks tik tuo atveju, jei juose sutiks dalyvauti abu kandidatai į merus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.