Dėl mero posto antrame rinkimų ture varžysis 5 Seimo nariai

Iš 27 parlamentarų, dalyvavusių savivaldos rinkimuose, į antrąjį merų rinkimų turą pateko vos 5 Seimo nariai.

 Dėl mero posto antrame rinkimų ture varžysis 5 Seimo nariai.<br> Lrytas.lt koliažas
 Dėl mero posto antrame rinkimų ture varžysis 5 Seimo nariai.<br> Lrytas.lt koliažas
Audrius Petrošius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Audrius Petrošius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Gudauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Gudauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Nekrošius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Nekrošius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Silva Lengvinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Silva Lengvinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras  Fiodorovas<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras  Fiodorovas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 7:44 AM, atnaujinta Mar 6, 2023, 8:40 AM

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) merų rinkimams buvo delegavę šešis parlamentarus, tačiau tik porai pavyko patekti į antrąjį turą. Klaipėdos mieste dėl mero posto kartu su politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ kandidatu Arvydu Vaitkumi (24,03 proc.) varžysis Audrius Petrošius (20,83 proc.) – jis 2020 m. Seimo rinkimuose buvo išrinktas Baltijos vienmandatėje apygardoje.

Taip pat į antrąjį rinkimų turą pateko Šilalėje kandidatuojantis konservatorius Jonas Gudauskas (28,23 proc.), į Seimą patekęs per partijos sąrašą. Antrajame mero rinkimų ture parlamentaras susitiks su politinio komiteto „Vardan Šilalės krašto“ kandidatu Tadu Bartkumi (23,79 proc.).

Šešių Seimo narių kandidatūras merų rinkimuose buvo iškėlusi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Visgi, vos vienam partijos parlamentarui pavyko patekti į antrąjį rinkimų turą – Raseinių-Kėdainių vienmandatėje apygardoje išrinktas parlamentaras Arvydas Nekrošius (22,2 proc.) savivaldybės mero rinkimuose susidurs su konservatoriumi, dabartiniu Raseinių meru Andriumi Bautroniu (34,12 proc.).

Merų postų siekė keturi Darbo partijos Seimo nariai, tačiau tik vienam iš jų – Kėdainiuose kandidatuojančiam Viktorui Fiodorovui (26,1 proc.) pavyko patekti į antrąjį rinkimų turą, kuriame dėl posto jis varžysis su socialdemokratu Valentinu Tamuliu (23,66 proc.). Parlamentaras V. Fiodorovas prieš tris metus į Seimą buvo išrinktas pagal „darbiečių“ partijos sąrašą.

Tuo metu merų rinkimuose dalyvavo du Laisvės partijos nariai – į antrąjį turą pasisekė patekti tik vienam. Elektrėnų vienmandatėje apygardoje Seimo nario mandatą laimėjusi ir toje pačioje savivaldybėje kandidatuojanti parlamentarė Silva Lengvinienė (22,47 proc.) antrame merų rinkimų ture susidurs su liberalų atstovu Gediminu Ratkevičiumi (27,95 proc.).

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas.

Juose iš viso dalyvavo 27 parlamentarai. 13 jų 2020 m. į Seimą pateko per sąrašą, o 14 laimėjo mandatus vienmandatėse apygardose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.