G. Landsbergis apie savivaldos rinkimų rezultatus: vaizdas – tikrai neblogas, analizuosime, kur galime sustiprėti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis, vertindamas pirmojo savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turo rezultatus, tvirtina, kad situacija yra nebloga. Politikas džiaugiasi itin gerais rezultatais sostinėje, kur, pasak jo, pasiektas istorinis rezultatas.

Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 3:27 PM

„Vaizdas po pirmojo rinkimų turo – tikrai neblogas. Puikūs rezultatai Vilniuje, kur istoriškai pasiektas rezultatas, kokio dar nesame turėję, geri rezultatai Klaipėdoje bei atskiruose regionuose“, – Eltai raštu perduotame komentare teigė G. Landsbergis.

„Norėčiau padėkoti mūsų rinkėjams už parodytą pasitikėjimą ir kandidatams už įdėtas pastangas, pasveikinti jau išrinktus merus“, – pridūrė jis.

Visgi, partijos lyderis akcentavo, jog po poros savaičių TS-LKD dar laukia įnirtinga kova antrajame savivaldybių merų rinkimų etape. Todėl, tęsė G. Landsbergis, partija sieks įsivertinti, kur galėtų sustiprėti ir ištaisyti padarytas klaidas.

„Analizuosime, kur galime ateity sustiprėti, kur reikalingi pokyčiai ar padarytos klaidos. Laukia nelengvos kovos, bet tikimės, kad rinkėjai įvertins mūsų kandidatų patirtį, profesionalumą ir patikimumą“, – vylėsi TS-LKD pirmininkas.

ELTA primena, kad konservatoriai pirmajame rinkimų ture laimėjo du mero postus: Palangos miesto savivaldybėje ir Molėtų rajono savivaldybėje.

Į antrąjį rinkimų turą taip pat pateko 11 konservatorių iškeltų kandidatų.

Vilniaus mieste konservatorių kandidatas V. Benkunskas preliminariais duomenimis surinko 31,06 proc. Jis antrajame rinkimų ture susirinks su partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatu Artūru Zuoku, surinkusiu 21,67 proc. balsų.

Tuo metu savivaldybių tarybų rinkimuose, partija surinko 16,2 proc. rinkėjų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.