Iš pusšimčio Lietuvos šeimų sąjūdžio narių į savivaldybių tarybas pateko vos keli: mūsų tikslai buvo ne kalnus nuversti

Iš kone pusšimčio savivaldos rinkimuose dalyvavusių Lietuvos šeimų sąjungos (LŠS) narių į tarybas pateko vos keli, sako preliminarių duomenų jau sulaukęs organizacijos lyderis Raimondas Grinevičius. Sėkmė vykusiose rinkimuose neaplankė ir jo paties. Kaip sako R. Grinevičius pats, Marijampolės savivaldybės tarybos nario posto jis negavo tik per plauką.

Raimondas Grinevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Raimondas Grinevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 3:23 PM

„Kas liečia mane, tai minimalių pastangų prirūko. Jeigu „darbiečiai“ nebūtų perėję 4 proc. ribos, tai mes Krikščionių sąjungoje būtume dvi vietas gavę. Dabar likau antras pagal reitingavimą“,– sakė jis ir džiaugėsi, kad į Marijampolės tarybą su Krikščionių sąjunga pateko bendramintis Gediminas Akelaitis.

„Dabar mes turime savo atstovą, narį, kuris visas mūsų užduotis Marijampolėje įvykdys“, – džiaugėsi R. Grinevičius.

Taip pat tarybos nario mandatą Kauno rajone turės ir vienas iš LŠS lyderių Artūras Orlauskas. Su valstiečiais rinkimuose dalyvavęs veikėjas į Kauno rajono tarybą pateko, tačiau pralaimėjo mero rinkimus. Galiausiai į Visagino savivaldybės tarybą su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga pateko LŠS rėmėjas Sergejus Kotovas.

Tai, kad iš beveik pusšimčio narių sėkmės sulaukė vos keli, pasak R. Grinevičiaus, yra maža problema.

Mitingais bei aštria kritika dešiniųjų valdančiajai daugumai garsėjančio Lietuvos šeimų sąjūdžio lyderis tikina, kad, nepaisant visko, sumanymas LŠS nariams dalyvauti savivaldos rinkimuose kitų parijų sąrašuose – pasiteisino. Po nesėkmingai pasibaigusių savivaldos rinkimų R. Grinevičiaus akcentuoja – juk pirmiausia siekta „ne nuversit kalnus“, o paremti LŠS artimas partijas.

„Antra užduotis buvo dėti pastangas, kad į tarybas papultų kuo mažiau konservatorių, liberalų, „laisvės partijų“ ir kitų šiukšlių“, – teigė jis. Pasak jo, galima manyti, kad šis užmojis tam tikru lygiu realizuotas.

„Marijampolėje nė vienas Liberalų sąjūdžio narys nepapuolė į tarybą. Konservatoriai, kurie turėjo 6 vietas, gavo tik 4“, – teigė R. Grinevičius, pažymėdamas, kad panašų LŠS poveikį galima fiksuoti ir kitose savivaldybėse.

Galiausiai, neslėpė LŠS lyderis, dalyvavimas savivaldos rinkimuose atliko ir tam tikro testo funkciją. Bandyta suprasti tiek politinių oponentų strategijas, tiek ir identifikuoti kolegas, su kuriais toliau LŠS nepakeliui.

„Turėjome išsiaiškinti kuo galima ir kuo negalima pasitikėti. Per rinkimus tokių identifikavome, bet kol kas nevardiname. Yra įžvalgų dėl kai kurių nepatikimų partijų, nors jos ir opozicinės“, – sakė jis ir pridūrė, kad dabar LŠS brandins planus Seimo rinkimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.