Pergalę Panevėžyje paskelbęs R. M. Račkauskas pareiškė, kad pasigedo intrigos

Suskaičiavus balsus pusėje Panevėžio miesto apylinkių pirmaujantis politinio komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ kandidatas į merus Rytis Mykolas Račkauskas sako, kad yra pasiruošęs dirbti su visais.

Rytis Mykolas Račkauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Rytis Mykolas Račkauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 12:12 AM

„Jau debatuose esu viešai deklaravęs, kad būsime atviri plačiai koalicijai, galėsime dirbti su visais, kurie programiškai Panevėžiui siūlo geras strategijas, veiksmus. Be abejo, dėl vertybinių dalykų yra tam tikros raudonos linijos“, – sekmadienį vakare LRT televizijai sakė jis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsus 15-oje iš 29 apylinkių, R. M. Račkauskas buvo surinkęs 61,67 proc. Po jo sekė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Deividas Labanavičius su 9,48 proc.

„Mano vidinėse prognozėse būtent D. Labanavičius buvo antrasis, nors tai gal atrodytų Panevėžyje ir keista, nes valstiečių ir žaliųjų sąjungos įtaka čia sunkiai suvokiama. Tiesiog kaip kandidatas savo asmenybe patempė sąrašą“, – sakė R. M. Račkauskas.

Panevėžiui jau dvi kadencijas vadovaujantis R. M. Račkauskas pastebėjo, kad tai penktieji rinkimai, kuriuose jis dalyvauja.

„Pirmą kartą buvau išrinktas 1990 metais, per pirmą atkurtos Lietuvos kadenciją. Tiesioginiuose mero rinkimuose – taip, tretieji. Visuose rinkimuose yra kova. Šiuose galbūt buvo mažiau intrigos“, – sakė jis.

Sekmadienį, 20 val. vakaro baigėsi balsavimas savivaldos ir merų rinkimuose. VRK duomenimis, savivaldos rinkimuose dalyvavo 48,97 proc. rinkėjų. Skelbiama, kad rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 39,56 proc. piliečių, dar 9,41 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.