S. Skvernelis įvertino savo prieš metus sukurtos partijos rezultatus ir įgėlė socialdemokratų lyderiui dėl arogancijos

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis akcentuoja, kad jo vadovaujama partija, kaip vos prieš metus įkurta politinė jėga, savivaldos rinkimuose pasirodė daugiau nei gerai.

S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 11:04 AM

„Galima vertinti įvairiai. Jeigu vertintume pagrindinius dalykus, tai politinė partija, kuri įkurta prieš metus, varžėsi su tris dešimtmečius po nepriklausomybės jau esančiomis politinėmis jėgomis, kurios turi milijoninį finansavimą valstybės, kurios turi struktūras, kurios turi administracinį resursą milžinišką, kaip socialdemokratai“, – pirmadienį ryte ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

„Tai mūsų rezultatas kaip startinei politinei jėgai, turinčiai metus laiko savo gyvavimo laikotarpį, yra daugiau negu geras“, – pridūrė jis.

Politikas džiaugiasi, kad Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ iškeltas kandidatas į Neringos savivaldybės merus Darius Jasaitis yra išrinktas jau pirmajame ture, o dar 6 kandidatai pateko į antrąjį rinkimų turą.

„Turime 6 antrus turus, iš kurių aš tikiuosi, kad bent 5 galime turėti merus“, – akcentavo jis.

S. Skvernelis pažymi, kad partija savivaldos rinkimuose laimėjo 127 mandatus savivaldybių tarybose, atstovaujančius 36 savivaldybėse. Visgi politikas pripažįsta, kad nerimą sukėlė partijos pasirodymas didžiuosiuose miestuose.

Sukritikavo socialdemokratus: turbūt būsimo lyderio M. Sinkevičiaus arogancija sklinda per kraštus

S. Skvernelis taip pat spaudos konferencijos metu sukritikavo ir savo konkurentus rinkimuose – socialdemokratus. Pasak jo, pirmasis Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkės pavaduotojas Mindaugas Sinkevičius, galimai projektuojamas naujuoju partijos vedliu. Visgi, kritikavo S. Skvernelis, akivaizdžiai galima pastebėti M. Sinkevičius neslepiamą aroganciją.

„Matant kolegų socialdemokratų, matyt, būsimo lyderio aroganciją, kuri sklinda per kraštus – pono M. Sinkevičius – kur Marijampolė miestas, Palanga ne miestas jau, nes jau ten turbūt konservatorius laimėjo. Na, su tokiu požiūriu aš kolegoms tikrai linkiu sėkmės“, – sakė S. Skvernelis.

„Neaišku kaip pats Mindaugas, kuris irgi laimėjo iš pirmojo turo, džiaugiuosi, kad tai buvęs mano Ministrų Kabineto narys, ar tikrai rinkėjams kalba žiūrėdamas į kamerą nuoširdžiai ir visus ketverius metus vardan Jonavos gyventojų darbuosis. Matysime“, – svarstė jis.

„Vardan Lietuvos“ lyderis taip pat svarstė, kad pasižiūrėjus iš šalies į M. Sinkevčių ir dabartinę partijos lyderę V. Blinkevičiūtę, galima būtų suabejoti, kas yra tikrasis LSDP pirmininkas.

„Pagal tai, kaip kalbėjo gerbiamas Mindaugas ir gerbiama Vilija, tai, man atrodo, jei žmonės iš šalies pažiūrėtų, tai suabejotų, kas yra partijos pirmininkas. Tai tikėtina, kad gali būti kokių tai sprendimų nacionalinių lygiu“, – atkreipė dėmesį jis.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas.

Savivaldos rinkimuose sėkmė labiausiai šypsojosi Lietuvos socialdemokratų partijai – partija jau laimėjo mero postus 10 savivaldybių. Liberalų sąjūdis užsitikrino keturias merų pozicijas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo mero postus poroje savivaldybių.

Iš 60 savivaldybių, 26-iose antrojo turo nebereikės – ten merai išrinkti pirmajame ture.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?