S. Skvernelis pranešė partijos planus prezidento rinkimams: įvardijo kelias pavardes

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Sauliaus Skvernelis pirmadienį pranešė, kad partijos keltas kandidatas dalyvaus kitais metais vykstančiuose prezidento rinkimuose.

S.Skvernelis rinkimų dieną.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis rinkimų dieną.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis rinkimų dieną.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis rinkimų dieną.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 9:34 AM, atnaujinta Mar 6, 2023, 10:36 AM

„Šie rinkimai dar kartą patvirtino, kad 2024 dalyvausime Europos Parlamento rinkimuose, turėsime savo kandidatą į Lietuvos Respublikos prezidento poziciją, tikrai dalyvausime Seimo rinkimuose. Kas ir kokius sąrašus ves – spręsime bendruomenėje“, – pirmadienį naujienų agentūros BNS surengtoje spaudos konferencijoje pranešė S.Skvernelis.

Tiesa, S.Skvernelis nurodė, kad savo pozicijos nekeičia – pats į prezidento rinkimus jau nebeeis. „Poziciją ne vieną kartą išsakiau, ji nepasikeitė“, – patikino jis.

„Vieną kartą pabandžiau, rezultatas buvo toks, koks buvo. Buvo trečia vieta, tai buvo aiški visuomenės pozicija, ko jie tikisi iš manęs ir ko nesitiki. Tikrai nesitiki, kad būčiau prezidentas, tai kam prievartauti save ir žmones“, – kalbėjo buvęs premjeras.

S.Skvernelis tikino, kad kandidato į prezidentus kol kas ieško tarp partijos narių. Politikas priminė, kad savo laimę prezidento rinkimuose jau bandė trys dabartiniai partijos nariai: pats S.Skvernelis, Algirdas Butkevičius ir Zigmantas Balčytis.

„Visi iš šių trijų gali būti nominuoti į tą poziciją. Turime nemažai buvususių ministrų. Pasirinkimo variantų yra“, – aiškino jis.

S.Skvernelio vedama partija savivaldos rinkimuose dalyvavo pirmą kartą. Buvęs premjeras nurodė, kad partijos rezultatai pranoko prognozes, tačiau rezultatai didžiuosiuose miestuose nuvylė.

Penki Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatai į merus pateko į antrąjį turą, o Neringos meras Darius Jasaitis jau švenčia pergalę. Tačiau partija nesulaukė sėkmės didžiuosiuose miestuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – partija šiuose miestuose neturės savo frakcijos.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ savivaldos rinkimuose surinko 6,7 proc. balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.