Penktadienį Seimas rinksis į pavasario sesiją

Kovo 10 d., penktadienį, 10 val. Tautos atstovai rinksis į pavasario Seimo sesiją, kurią sveikinimo žodžiu pradės Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Seimas. <br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
Seimas. <br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 11:31 AM

Posėdyje kalbą sakys Lietuvos parlamente viešėsianti Lenkijos Seimo Maršalka Elżbieta Witek, taip pat įvyks naujojo Seimo nario Viliaus Semeškos priesaikos ceremonija.

Pavasario sesijos pirmajame posėdyje, kaip įprasta, numatoma pateikti sesijos darbų programos projektą, kurį pristatys Seimo vadovė V. Čmilytė-Nielsen ir Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, savo svarbiausius teikiamus projektus apžvelgs Seimo frakcijos.

Į pirmųjų posėdžių darbotvarkę įtrauktas Seimo rezoliucijos projektas dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo olimpinėse žaidynėse ir kitose tarptautinėse varžybose uždraudimo, Seimo nutarimo projektas dėl nepaprastosios padėties įvedimo. Bus sprendžiama dėl Prezidento vetuotų Ūkininko ūkio įstatymo pataisų.

Penktadienį Seimui bus pristatytos Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko, žvalgybos kontrolieriaus kandidatūros, taip pat Valstybės sienos ir jos apsaugos įstatymo pakeitimai dėl valstybės sienos apsaugos stiprinimo, Tarptautinių sankcijų įstatymo pataisos dėl konkrečių ribojamųjų priemonių nustatymo reaguojant į agresiją Ukrainoje ir kt.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką sesijos metu, nuo kovo 10 d. iki birželio 30 d., planuojama surengti 55 posėdžius. Iš jų 4 bus skirti opozicinių frakcijų darbotvarkėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.