Į Panevėžio tarybą patekęs Seimo narys palieka rinkėjus ant ledo: tvirtina, kad taip – logiškiausia

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose į savivaldybių tarybas išrinkta 12 Seimo narių. Jiems teks apsispręsti, kurį mandatą pasilikti. Daugelis parlamentarų sako, kad, nelaimėję merų rinkimų, jie neplanuoja dirbti Tarybose, nepaisant to, kad į jas yra išrinkti pagal kandidatų sąrašus, kuriuos dažniausiai patys ir vedė. Likti darbuotis Seime nutarė ir panevėžietis valstietis Deividas Labanavičius.

Likti darbuotis Seime nutarė ir panevėžietis valstietis Deividas Labanavičius.<br> Ž.Vedčiorkutės nuotr.
Likti darbuotis Seime nutarė ir panevėžietis valstietis Deividas Labanavičius.<br> Ž.Vedčiorkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Mikučionytė

2023-03-08 11:46

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininkas D. Labanavičius savo pasirinkimą likti dirbti Seime aiškina labai paprastai. Anot politiko, jis visada stengiasi būti ten, kur labiausiai gali padėti panevėžiečiams.

„Kadangi rinkimuose laimėjome tik tris mandatus, valdančiosios daugumos neteks formuoti, logiškiausia, jog grįšiu į Seimą“, – teigė Seimo narys.

D. Labanavičiaus vietą Panevėžio miesto Taryboje greičiausiai užims Sandra Razminė. Beje, ji yra paties parlamentaro D. Labanavičiaus patarėja.

Rinkimų rezultatų nepervertina

Pats politikas Savivaldybių tarybų ir tiesioginių merų rinkimų rezultatų nepervertina.

„Viskas įvyko, kaip ir buvo galima tikėtis. Merų rinkimuose likau antras. Tai jau yra tikrai neblogai, nors buvo minčių, kad gali prireikti ir antrojo rinkimų turo. Tačiau gavosi, kaip gavosi. Kita vertus, panevėžiečių sprendimas yra toks ir jį reikia gerbti. Po rinkimų vertiname rezultatus. Beje, niekada neslėpiau, kaip elgsiuosi, jei nebūsiu išrinktas. Todėl renkuosi vietą, kurioje galiu geriausiai padėti Panevėžiui ir panevėžiečiams“, – aiškino D. Labanavičius.

Priminsime, kad sekmadienį vykusiuose merų rinkimuose LVŽS atstovas D. Labanavičius surinko 2 894 panevėžiečių balsus ir liko antras.

Rinkimuose be konkurencijos nugalėjo dabartinis Panevėžio miesto meras, politinio komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ lyderis Rytis Račkauskas. Už jį balsavo net 19 132 panevėžiečiai.

Rinkimuose dalyvavo 27 Seimo nariai

Iš viso savivaldos rinkimuose dalyvavo 27 Seimo nariai, tai yra beveik dvigubai daugiau nei prieš ketverius metus.

Įstatymai neleidžia politikui turėti dviejų ar daugiau mandatų. Numatyta, kad išrinktas savivaldybės tarybos narys, apsisprendęs atsisakyti šio mandato, ne vėliau kaip likus dešimčiai dienų iki pirmojo tarybos posėdžio turi Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikti pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Antrasis merų rinkimų turas vyks kovo 19 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.