R. Šimašius Vilniaus mero rinkimuose išreiškė paramą V. Benkunskui: A. Zuokas nublokštų miestą į juodą praeitį

Kadenciją baigiantis sostinės meras Remigijus Šimašius išreiškė paramą konservatorių keliamam kandidatui į Vilniaus merus Valdui Benkunskui. Pasak jo, antrajame rinkimų ture sostinėje varžosi du „labai skirtingi kandidatai“, o su V. Benkunsku kovosiąs Artūras Zuokas, mero manymu, nėra tinkamas pasirinkimas vilniečiams.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į Vilniaus merus Valdas Benkunskas, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.<br> Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į Vilniaus merus Valdas Benkunskas, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.<br> Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 1:06 PM

„Vilnius yra gerame kelyje – nereikia nei revoliucijų, nei miesto sugrąžinimo į praeitį. Apie tai jau kalbėjau su Valdu Benkunsku, jis patvirtino, kad išlaikys darbų tęstinumą – švietimo inovacijas, miesto urbanistinį pertvarkymą vakarietiškais principais, miesto žalinimą bei pagarbą žmogaus teisėms“, – ketvirtadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė R. Šimašius.

„Valdą pažįstu puikiai, ilgokai dirbame kartu, tikrai buvo visko. Bet žinau jo asmenines savybes, pirmiausia – darbštumą, sąžiningumą ir kryptingumą. Dėl visų šių dalykų kviečiu palaikyti jį antrajame ture“, – ragino jis.

R. Šimašius negailėjo kritikos V. Benkunsko varžovui, buvusiam merui A. Zuokui. Politiko nuomone, ši konservatorių kandidato alternatyva reikštų „miesto nubloškimą į juodą praeitį“.

„Turima alternatyva – miesto nubloškimas į juodą praeitį, iš kurios per pastarąsias dvi kadencijas Vilnių pavyko ištraukti. Ir parama, kuri buriasi aplink Artūrą Zuoką, kelia daug nerimo“, – nurodė R. Šimašius.

Be to, meras adresavo ir viešojoje erdvėje kilusius samprotavimus – neva V. Benkunskas tėra jo statytinis ir R. Šimašius netrukus sieks grįžti į mero postą. Politikas į tokius svarstymus reagavo ironiškai.

„Sąmokslo teoretikų pasaulyje mačiau kaltinimų, kad „Šimašius su Benkunsku sužais kaip Putinas sužaidė su Medvedevu – pastatys laikinai, o paskui pats grįš valdyti“. Taip – galiu patvirtinti, kad tai absoliuti tiesa, taip ir darysim. Planas artimiausiems dviem šimtams metų su galimu pratęsimu dar šimtmečiui“, – šaržavo jis.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas.

Dėl Vilniaus miesto mero posto antrajame ture grumsis V. Benkunskas ir A. Zuokas. Suskaičiavus visų apylinkių rezultatus, V. Benkunskas surinko 30,79 proc. rinkėjų balsų, o A. Zuokas – 21,40 proc.

Laisvės partijos kandidatas į Vilniaus merus T. V. Raskevičius rinkimuose liko ketvirtas, surinkęs 10,02 proc. rinkėjų balsų.

Laisvės partija Vilniaus miesto taryboje laimėjo 9 mandatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.