G. Landsbergis Izraelio žiniasklaidai: tai yra vienodai svarbu Lietuvos, Ukrainos ir Izraelio saugumui

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad Irano suteikta karinė technika padrąsino Rusiją ir sustiprino jos gebėjimus vykdyti agresiją prieš Ukrainą. Pasak jo, dėl šios priežasties reikalinga dar griežtesnė Europos Sąjungos (ES) pozicija Irano atžvilgiu ir artimesnis Lietuvos ir ES bendradarbiavimas su Izraelio valstybe.

Ministras Gabrielius Landsbergis. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Ministras Gabrielius Landsbergis. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2023, 3:57 PM

Iranas pradėjo veikti netoli mūsų sienų per savo dronus, ir tai nebuvo teigiamas veikimas. Ne, tai buvo dronai, kurie buvo parduoti Rusijai. Ir dabar šie dronai naudojami naikinant infrastruktūrą, namus, mokyklas ir ligonines Ukrainoje“, – portalui „The Jerusalem Post“ teigė G. Landsbegis.

„Mes matome, kaip išdrąsėjo Rusija, gavusi Irano pagalbą ir kiek žalos ji gali padaryti, kai jai yra padedama“, – pridūrė jis.

Galiausiai G. Landsbergis teigė, kad Lietuva palaikys tolimesnes ES sankcijas prieš Iraną ir taip pat Izraelio siūlymą, jog ES pripažintų Irano karines pajėgas – Islamo revoliucijos gvardiją, teroristine organizacija. Pasak jo, veiksmai skirti susilpninti Iraną yra vienodai svarbūs Lietuvos, Ukrainos ir Izraelio saugumui.

„Mes esame naujoje globalumo fazėje, kur mes nebeturime galimybės laikyti bet kokio konflikto vien tik regioniniu. Viskas, kas nutinka Ukrainoje, turi įtakos visiems pasaulinės bendruomenės nariams“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.