Kupiškio merui D. Bardauskui už kyšininkavimą prokurorė prašo skirti 65 tūkst. eurų baudą

Lietuvos apeliacinis teismas baigė nagrinėti dėl korupcijos kaltintų ir pirmosios instancijos teismo išteisintų Kupiškio rajono savivaldybės mero Dainiaus Bardausko ir šios savivaldybės kultūros centro direktorės Jolitos Janušonienės baudžiamąją bylą, skelbiama Apeliacinio teismo pranešime žiniasklaidai.

Dainius BARDAUSKAS<br>T.Bauro nuotr.
Dainius BARDAUSKAS<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2023, 4:25 PM, atnaujinta Mar 14, 2023, 4:45 PM

Pridedama, kad sprendimą šioje byloje teismas planuoja skelbti 2023 m. balandžio 27 d.

Kaip skelbiama teismo pranešime, Kupiškio rajono savivaldybės meras buvo kaltinamas dėl reikalavimo duoti kyšį ir jo priėmimo, prekybos poveikiu, dokumentų klastojimo ir kurstymo suklastoti dokumentą, o Kupiškio kultūros centro direktorė – dėl reikalavimo duoti kyšį ir jo priėmimo, prekybos poveikiu, dokumentų klastojimo.

Išteisinamąjį nuosprendį apskundusi prokuratūra prašė panaikinti apygardos teismo nuosprendį ir išteisintuosius pripažinti kaltais dėl visų jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų.

Prokuratūra D. Bardauskui prašė skirti subendrintą 64 800 eurų baudą ir atimti teisę 6 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame, viešajame ir privačiame sektoriuose, o J. Janušonienei – 42 500 eurų baudą ir 3 metams atimti teisę dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame, privačiame ir viešajame sektoriuose.

Taip pat apeliaciniame skunde išdėstytas prašymas kaip kyšininkavimo rezultatą iš D. Bardausko konfiskuoti 6 tūkst. eurų, o iš J. Janušonienės – 4 tūkst. eurų, be to, kaip prekybos poveikiu rezultatą iš abiejų išteisintųjų konfiskuoti 3 tūkst. eurų ir tiek pat konfiskuoti iš Kupiškio kultūros centro sąskaitos.

Baigiamosiose kalbose prokurorė prašė pateiktą apeliacinį skundą tenkinti ir priimti apkaltinamąjį nuosprendį, o išteisintieji ir jų gynėjai prašė apeliacinį skundą atmesti kaip nepagrįstą ir palikti galioti pirmosios instancijos teismo išteisinamąjį nuosprendį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?