S. Skvernelis ragina I. Šimonytę iš Vyriausybės pašalinti ministrą K. Navicką

Opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis po pasirodžiusios publikacijos apie Žemės ūkio ministro patarėją Roką Petrašiūną prakalbo apie būtinybę ministrui Kęstučiui Navickui trauktis iš pareigų.

Kęstutis Navickas, Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kęstutis Navickas, Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-16 11:44

„Šiandien portale Delfi paviešintos aplinkybės, kaip Žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko patarėjas, buvęs VSD pareigūnas Rokas Petrašiūnas, nesyk minėtas įtarimus dėl skaidrumo keliančiose istorijose, spaudė Žemės ūkio ministerijai pavaldžios įstaigos vadovą, aiškiai rodo, kad Žemės ūkio ministras Navickas nebegali toliau eiti pareigų“, – feisbuke rašo S. Skvernelis.

„Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ ragina ministrą Kęstutį Navicką prisiimti atsakomybę tiek už milijoninius valstybės nuostolius bei kritinę padėtį žemės ūkio srityje, neveiksnumą sprendžiant pieno sektoriaus problemas, tiek už savo bei savo politinės komandos narių veiksmus, neatitinkančius elementarių etikos standartų“, – akcentavo politikas, pažymėdamas, kad ministro pasiteisinimai šioje situacijoje nebeįmanomi.

„Bandymai apsimetinėti, kad ministras nieko nežinojo apie savo patarėjo veiksmus, tik dar labiau diskredituotų ir taip melo liūne skęstančią Vyriausybę. Raginame Ministrę Pirmininkę Ingridą Šimonytę įvertinti Vyriausybės nario bei jo politinės komandos atsakomybę už daromą spaudimą valstybės tarnautojams bei priimti skubius sprendimus, būtinus Lietuvos žemės ūkio sektoriaus išlikimui“, – teigė politikas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį DELFI skelbė publikaciją, kurioje rašoma, kad Žemės ūkio ministro patarėjas R. Petrašiūnas Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovui A. Muzikevičiui siūlė Žemės ūkio ir komercijos atašė Jungtiniuose Arabų Emyratuose postą tam, kad šis paliktų dabartines pareigas.

Anot portalo, šis pasiūlymas skamba slaptai darytame garso įraše, kuriuo su DELFI pasidalino A. Muzikevičius.

„O reikalavimai tokie, kad reikia daryt paskyrimą ir nesukt galvos. (...) Situacija tokia: domėjaisi – nesidomėjai, plius ten yra visokie sveikatos draudimai, kur ten žmonės dantis tvarkosi. Žodžiu, sąlygos tai afigienos. Aš nežinau, ką dar galima geriau pasiūlyt“, – tokiais įraše esą užfiksuotais žodžiais siūlomas naujas pareigas A. Muzikevičiui vasarį apibūdino R. Petrašiūnas.

NMA vadovas A. Muzikevičius DELFI sakė, kad jam atsisakius siūlomų pareigų, prieš jį pradėta taikyti mobingą: esą jam atimta priedas prie algos, taikyti pasikartojantys veiklos auditai, trumpinti darbo užduočių atlikimo terminai, vykdyti tarnybiniai patikrinimai.

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) teigia, kad visi skyrimai į ministerijos atašė pareigas vykdomi, organizuojant konkursus. ŽŪM tvirtino nekomentuosianti A. Muzikevičiaus insinuacijų. ŽŪM taip pat atmeta kaltinimu mobingu, tvirtina, kad NMA vadovo darbo vertinimai buvo atlikti pagal įstatymus.

DELFI anksčiau rašė, kad ŽŪM pradėjus vadovauti K. Navickui, tarpo jo ir NMA vadovo A. Muzikevičiaus kilo konfliktas.

Portalo šaltinių teigimu, į NMA vadovo pareigas nusitaikęs agentūros Teisės departamentui vadovaujantis, finansų ministrės, konservatorės Gintarės Skaistės sutuoktinis Audrius Skaistys arba kuris kitas esą ministrui K. Navickui artimas žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.