Po A. Širinskienės komentaro I. Šimonytei trūko kantrybė: „Maudytis šūde – jūsų pasirinkimas“

„Šūde maudytis yra Jūsų asmeninis pasirinkimas, nors ir kas vakar tą darykit, jeigu Jums malonu“, – taip premjerė Ingrida Šimonytė socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Seimo narei Agnei Širinskienei, reaguodama į pastarosios komentarą.

Politikės nevengė skambių pareiškimų.<br>lrytas.lt montažas.
Politikės nevengė skambių pareiškimų.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-17 11:59

Antradienį premjerė I.Šimonytė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu Seimo narę A.Širinskienę įpareigoti atsiprašyti jos patarėjų – anot premjerės, opozicijai priklausanti parlamentarė skleidė melagingą informaciją, kad šurmulį Seime sukėlęs Olegas Šurajevas yra jos patarėjas.

O ketvirtadienį A.Širinskienė „Facebook“ komentare ironizavo, kad jau kitą dieną bus I.Šimonytės skundas Seimo etikos sargams dėl to, „kad ir Širinskienė OpTv lankosi“.

Premjerė į šį A.Širinskienės komentarą netruko sureaguoti.

„Šūde maudytis yra Jūsų asmeninis pasirinkimas, nors ir kas vakar tą darykit, jeigu Jums malonu. Skundo nesitikėkit, nes dar nebuvo, kad žinočiau, ką tuose tyruose savo lakštingalos balsu suokiat. Bet patarėjų mano malonėkit nebūtais dalykais nekaltint“, – vėlų vakarą rašė premjerė.

„Gerą vakarą, Gerbiama Premjere. Tikrai ačiū, kad surandat laiko mano kukliam asmeniui ir dar naktimis. Kaip ne kaip 21 val. 11 min. Bet Jūs pailsėkit žinokit, nes pervargimas tikrai negerai. O to simptomas – kad jau kartais susigalvotų dalykų ir realybės neatskiriat. Suprantu, juolab, kad savaitė buvo sunki ir Šurajevas šitaip dar susimovė visą reikalą pagadindamas“, – premjerei komentare atrašė A.Širinskienė.

Vėliau šiuo premjerės komentaru A.Širinskienė pasidalino ir viešai:  „Skundą vieną nakties metu jau kaip ir gavau. Ką jau ten dabar nesitikėkit.... Bet Gerbiamos Premjerės leksika bendraujant su Seimo nariais tai toli siekianti. Kaip ir jos Šurajevo“.

Antradienį Seime pasirodęs komikas O.Šurajevas iš parlamento balkono garsiai kvietė A.Širinskienę, nes „norėjo įteikti jai šokolodą“.

„Premjerės patarėjas šiandien įsijautė į savo pareigas ir ėmėsi daryti tvarką Seime: rėkavo iš antro aukšto balkono ir buvo pirmininkaujančio Razmos iš ten išprašytas (Razma pakvietė apsaugą), trukdė Seimo narių slaptam balsavimui, tad galiausiai buvo išmestas ir iš Seimo.

Suprantu, kad rinkimai. Manau, kad pinigai. Ir liberalams su konservatoriais reikia verkiant laimėti Vilniuje“, – savo feisbuko paskyroje dėl O.Šurajevo piktinosi A.Širinskienė.

Reaguodama į tai, premjerė kreipėsi į etikos sargus.

„Ponia A. Širinskienė savo Facebook paskyros įraše 2023 m. kovo 13 d. teigė, jog posėdžio metu įraše neįvardytas premjerės patarėjas neva „rėkavo iš antro aukšto balkono ir buvo pirmininkaujančio Razmos iš ten išprašytas“. Kadangi Seimo rytinio plenarinio posėdžio metu buvau salėje, ne tik kad nemačiau jokio rėkaujančio plenarinių posėdžių salės balkone savo patarėjo, bet ir tvirtinu, kad joks mano patarėjas nebuvo balkone apskritai“, – kreipimesi į Etikos ir procedūrų komisiją rašė I.Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.