A. Armonaitės vadovaujama Laisvės partija rinkimuose liko be merų: lyderė rado, kaip pateisinti rezultatą

Laisvės partija šių metų savivaldos rinkimuose liko be mero posto – Silvai Lengvinienei nepavyko nurungti Liberalų sąjūdžio kandidato Elektrėnuose.

Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2023, 10:15 PM, atnaujinta Mar 20, 2023, 4:07 PM

Partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė kartoja, kad tai buvo pirmieji savivaldos rinkimai „laisviečiams“, ir partija, kitaip nei kitos, „neaugo ant steroidų“. Politikė pabrėžia, kad nesėkmė Elektrėnuose partijai yra labiau postūmis nei nusivylimas.

„Gal sakyčiau, kad daugiau postūmis, vis dėlto tai Laisvės partijai buvo pirmi savivaldos rinkimai ir Laisvės partija neaugo ant steroidų kaip kitos partijos, turiu omeny neviliojo kitų senbuvių politikų, pabėgusių iš kitų partijų ir taip toliau“, – Eltai teigė Laisvės partijos pirmininkė.

„Kaip ir sakiau po pirmojo turo, dabar partija verčia naują puslapį ir ruošiasi kitiems artimiausiems rinkimams, tai yra ir Europos Parlamento, ir Seimo rinkimams“, – pridūrė A. Armonaitė.

Anot jos, partija turi įsipareigojimų Lietuvos žmonėms dirbti ne tik savivaldybių tarybose, kuriose iškovojo mandatus, bet ir Vyriausybėje bei Seime.

„Bet, visų svarbiausia, Laisvės partija vis dar turi įsipareigojimų Lietuvos žmonėms dirbti ir Vyriausybėje, ir Seime, ir taip pat savivaldybėse, kur turime savo tarybos narių“, – pažymėjo politikė.

„Toliau dirbsime taryboje – ar tai būtų Vilniaus, ar tai būtų Elektrėnų, ar tai būtų Telšių ar Vilniaus rajono ir panašiai. Turime ten tarybos narių ir būsime aktyvūs, kad programa savivaldai, Lietuvos miestams būtų įgyvendinta“, – akcentavo A. Armonaitė.

Ji neslėpė, kad Elektrėnuose norėjosi pokyčių, nes savivaldybėje, kurioje ilgai viešpatauja Liberalų sąjūdžio atstovai, nebuvo „daug liberalizmo“.

„Aš labai negalėčiau tvirtai teigti, jog daug liberalizmo buvo (Elektrėnų – ELTA) savivaldybės valdyme. Vis dėlto, reikėtų pasitikrinti, ar ne 20 metų ta pati komanda ir tas pats meras valdė, ir dabar komandos žmogus, administracijos direktorius tikriausiai taps meru“, – kritikavo A. Armonaitė.

„Tiesiog tų pokyčių tikrai norėjosi, mūsų kandidatė Silva ir komanda įdėjo labai laba daug darbo, jis gal tiek tame rezultate neatsispindi, kiek daug jo buvo įdėta. Kita vertus, rinkėjai apsisprendė, ir tai yra gerai“, – reziumavo Laisvės partijos pirmininkė.

Dėl mero posto Elektrėnuose kovojusi Laisvės partijos kandidatė Silva Lengvinienė jau pripažįsta pralaimėjimą antrajame ture. Jame ji kovėsi su liberalu Gediminu Ratkevičiumi.

Kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture liberalas G. Ratkevičius surinko 27,2 proc. rinkėjų balsų, o „laisvietė“ S. Lengvinienė – 22,5 proc. balsų. Elektrėnų savivaldybės taryboje 7 mandatai atiteko liberalams (25,9 proc.), o Laisvės partijos nariai (14,5 proc.) iškovojo 4 mandatus. Taip pat 4 mandatus gavo Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ (14,4 proc.), o po 3 mandatus iškovojo socialdemokratai (11,6 proc.) ir politinis komitetas „Nepartinė savivalda“ (9,6 proc.). Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijų nariams teko po 2 mandatus Elektrėnų taryboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.