A. Vaitkus Klaipėdos mieste į koaliciją kviesti nori R. Žemaitaičio ir L. Girskienės komandas

Konservatorių Audrių Petrošių pralenkęs ir Klaipėdos miesto meru išrinktas Arvydas Vaitkus sako, kad miesto taryboje dėl bendro darbo valdančiojoje koalicijoje pirmiausia ketina tartis su „Laisve ir teisingumu“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

 A.Vaitkus, R.Žemaitaitis, L.Girskienė.<br> lrytas.lt koliažas.
 A.Vaitkus, R.Žemaitaitis, L.Girskienė.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2023, 10:49 PM

„Laisvė ir teisingumas“ rinkimuose kandidatu į merus kėlė Remigijų Žemaitaitį, LVŽS – Ligitą Girskienę.

„Tikrai kalbinsiu tiek R. Žemaitaičio komandą, tiek L. Girskienės. Jaučiu, kad jie tikrai atėjo į rinkimus ir palaikė būtent mūsų komandą. O toliau tai derybų klausimas“, – sekmadienį vakare „Laisvės TV“ sakė A. Vaitkus.

Kol kas, pasak naujai išrinkto Klaipėdos vadovo, derybų dėl daugumos formavimo jis nėra pradėjęs.

„Nelabai turėjau galimybės su kažkuo derėtis, bet, manau, kad po šios nakties, ryt nuo pat ryto, su komanda kalbėsime apie nuotaikas. Jie labiau sekė nuotaikas ir klausėsi informacijos dėl galimų koalicijų sudarymo, kalbėjosi su visomis politinėmis jėgomis“, – kalbėjo A. Vaiktus.

Kalbėdamas apie savo pergalės priežastis politikas tikino, kad ją lėmė konstruktyvus darbas taryboje šios kadencijos metus.

„Žmonės matė, ką veikiame keturis metus. Bendravimas su bendruomenėmis Klaipėdos mieste, mūsų pozicija miesto taryboje priimant sprendimus, mūsų stabilumas nesiveliant į siūlymus griauti valdančiąją daugumą, o, priešingai, palaikyti visus gerus sprendimus, kurie buvo atnešti“, – teigė A. Vaitkus.

Jo atstovaujamas politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ kovo 5 d. vykusiuose Klaipėdos miesto tarybos rinkimuose surinko 19,94 proc. balsų ir gavo 7 mandatus. Tiek pat vietų taryboje turės „Laisvė ir teisingumas“ (18,02 proc.) bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (17,82 proc.).

Po 3 mandatus teko Liberalų sąjūdžiui (9,35 proc.), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (8,84 proc.) ir Lietuvos socialdemokratų partijai (7,8 proc.).

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus 49 apylinkių iš 54 balsus, A. Vaitkus turi 63,35 proc. rinkėjų balsų.

Tuo metu A. Petrošius renka 36,65 proc. balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.