G. Landsbergis sureagavo į rinkėjų smūgį konservatoriams

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis pripažįsta, kad būtent politinės jėgos lyderiui tenka atsakomybė dėl pasiektų rezultatų rinkimuose.

 Gabrielius Landsbergis.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
 Gabrielius Landsbergis.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 1:29 PM, atnaujinta Mar 23, 2023, 3:21 PM

„Kiekvieni rinkimai yra partijos pirmininko atsakomybė. Niekaip kitaip to negalėčiau vertinti. Dėl to esu pasakęs, kad daugiau partijos pirmininko rinkimuose nebedalyvausiu“, – LRT pirmadienį sakė G. Landsbergis, paprašytas pakomentuoti nesėkmingą TS-LKD pasirodymą antrajame merų rinkimų ture.

Kita vertus, užsienio reikalų ministerijai vadovaujantis konservatorius teigė, kad jo lyderiaujamos partijos pasirodymas sekmadienį pasibaigusiose rinkimuose nubrėžia tam tikrą kryptį būsimiems rinkimams. Pasak jo, panašu, kad konservatorių atrama yra būtent didžiuosiuose miestuose, o tai, akcentavo G. Landsbergis, yra svarbus faktorius tiek artėjantiems Seimo, tiek prezidento rinkimams.

„Tėvynės sąjungos didžioji atrama yra didžiuosiuose miestuose. Ne man vertinti, ar tai yra teisinga, ar neteisinga. Tokia yra šiandien realybė. Kadaise Kaunas buvo, pavadinkime taip, Tėvynės sąjungos bazė. Tai nereiškia, kad mes nesame Lietuvos partija. Tėvynės sąjunga visada buvo Lietuvos partija“, – svarstė G. Landsbergis.

Bet kuriuo atveju, tęsė politikas, TS-LKD pasirodymas paskutiniuose savivaldos rinkimuose yra svarbus signalas partijai. Pasak jo, tai bus faktorius ir renkant naują konservatorių partijos pirmininką.

„Manau, kad tai yra svarbus signalas, manau, kad tai yra reikšmingas signalas ir, tiesa sakant, aš neabejoju, kad tai taps būsimos partijos krypties, kad ir besirenkant būsimą partijos pirmininką ar pirmininkę, diskusijos dalimi. Norėčiau tikėti, kad tas signalas išgirstas per šiuos rinkimus, jis taps tam tikra pozityvia paskata tolimesnei partijos krypčiai“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad TS-LKD iškovojo merų postus penkiose savivaldybėse: Saulius Jauneika Molėtuose laimėjo pirmame ture, Palangoje – Šarūnas Vaitkus. Antrame ture mero postą pasiekė Dainius Bardauskas Kupiškio rajone, Pasvalio rajone – Gintautas Gegužinskas. Vilniuje Artūrą Zuoką nurungė Valdas Benkunskas.

ELTA primena, kad TS-LKD iškovojo merų postus tik penkiose savivaldybėse: Saulius Jauneika Molėtuose laimėjo pirmame ture, Palangoje – Šarūnas Vaitkus. Antrame ture mero postą pasiekė Dainius Bardauskas Kupiškio rajone, Pasvalio rajone – Gintautas Gegužinskas. Vilniuje Artūrą Zuoką nurungė Valdas Benkunskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.