Seimo opozicijos nepasitenkinimą sukėlusios Statuto pataisos atidėtos

Ketvirtadienį Seimui planuotos pateikti Etikos ir procedūrų komisiją liečiančios Statuto pataisos atidėtos.

Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 6:15 PM

Nukelti jų pateikimo procedūrą iki kito plenarinio posėdžio paprašė Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija.„Kyla daug klausimų, ar opozicijos teises taip reikia sumažinti?“,– iš Seimo tribūnos priekaištavo Seimo LVŽS frakcijos seniūno pirmoji pavaduotoja Guoda Burokienė.

Statuto pataisomis, kurias ketino pateikti Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas konservatorius Jurgis Razma, siūloma numatyti galimybę dėl kai kurių Etikos ir procedūrų komisijos sprendimų balsuoti visam Seimui.

Jeigu Seimas pritartų, Seimo Pirmininko, Seimo posėdžio pirmininko, Seimo valdybos, komiteto ar nuolatinės komisijos pirmininko prašymu galėtų būti balsuojama Seime dėl Etikos ir procedūrų komisijos sprendimų, susijusių su Statuto pažeidimais ar procedūriniais ginčais. Etikos ir procedūrų komisijos sprendimui būtų nepritarta, jeigu prieš balsuotų daugiau nei pusė visų Seimo narių.

Galiojančiame Seimo statute nėra numatyta, kad dėl Etikos ir procedūrų komisijos sprendimų dėl Seimo statuto pažeidimų ar procedūrinių ginčų galėtų būti balsuojama Seime.

Statuto pataisas įregistravę konservatoriai, remdamiesi komitetų praktika, taip pat siūlo numatyti Seimo nuolatinės komisijos nario pavaduotojus.

Seimo opozicijos vertinimu, konservatorių iniciatyva Seimo Statute numatyti galimybę dėl kai kurių Etikos ir procedūrų komisijos sprendimų balsuoti visam Seimui kelia grėsmę demokratijos procesams ir teisėkūros skaidrumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.