Po tragiškos lietuvės ir italo žūties prabilo juos pažinoję: pora ruošėsi gyvenimo pokyčiams

Italijoje praėjusį savaitgalį po sniego lavina žuvo 33 metų lietuvė Solveiga Kemzūraitė, kuri kartu su draugu italu 51 metų Gabriele Constantini trumpas atostogas buvo nusprendusi praleisti kalnuose, Aurino slėnyje. Poros buvo pasigesta vėlų šeštadienio vakarą, kai į žygį po kalnus išsiruošę S.Kemzūraitė ir G.Constantini nepasirodė per vakarienę viešbutyje.

G.Constantini ir S.Kemzūraitė dažnai vykdavo į kalnus, į įvairias ekskursijas, kelionės buvo jų abiejų aistra.<br> Lrytas.lt fotomontažas
G.Constantini ir S.Kemzūraitė dažnai vykdavo į kalnus, į įvairias ekskursijas, kelionės buvo jų abiejų aistra.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Žvakės<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Žvakės<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
 G.Constantini ir S.Kemzūraitė dažnai vykdavo į kalnus, į įvairias ekskursijas, kelionės buvo jų abiejų aistra.
 G.Constantini ir S.Kemzūraitė dažnai vykdavo į kalnus, į įvairias ekskursijas, kelionės buvo jų abiejų aistra.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 2:33 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 3:37 PM

 „Jų automobilis stovėjo prie viešbučio, tačiau jų pačių niekur nebuvo matyti“, – iškviestiems gelbėtojams ir žurnalistams sakė viešbučio, kuriame su draugu buvo apsistojusi lietuvė, savininkas.

Į įvykio vietą atvyko karabinieriai, kalnų gelbėtojai, virš kalnų buvo pakeltas gelbėtojų sraigtasparnis, tačiau dėl tamsos paieškos darbai buvo nukelti į sekmadienį. Tądien ir buvo rasti abiejų turistų kūnai. Žuvusiuosius gelbėtojai aptiko maždaug 1700 metrų aukštyje ant Saso Nero kalno. Vienas jų rastas ant sniego, kitas – po sniego sluoksniu.

Išvyko prieš 12 metų

Prieš išvažiuodama gyventi į Italiją S.Kemzūraitė gyveno nedideliame Pernaravos miestelyje Kėdainių rajone. Čia ji baigė vidurinę mokyklą, vėliau Kaune mokėsi Prekybos ir verslo mokykloje. Į Italiją S.Kemzūraitė išvyko prieš dvylika metų ir apsigyveno netoli Venecijos esančiame Kavalina Treporčio (Cavallino Treporti) mieste. 

„Ji atvyko dar būdama studentė sezoniniam darbui, tačiau vėliau nusprendė likti. Solveiga buvo vertinama dėl gero būdo, malonaus elgesio. Visos jos savybės leido jai puikiai integruotis į vietos bendruomenę“, – italų portalui „Il Gazzettino“ sakė buvusi S.Kemzūraitės darbdavė, viešbučio, kuriame dirbo lietuvė, savininkė Andrea Granzotto.

Prisimena geru žodžiu

Pasak moters, iš pradžių S.Kemzūraitė viešbutyje dirbo padavėja, vėliau jai buvo pavesta rūpintis baru ir ledaine. 

„Ji labai gerai sutarė su visais, buvo švelni, tačiau kartu ryžtinga, rimta ir punktuali“, – kalbėjo A.Granzotto. Su G.Constantini S.Kemzūraitė susipažino darbe. Aštuoniolika metų vyresnis italas kurį laiką dirbo tame pačiame viešbutyje kaip ir S.Kemzūraitė.

Kalnai buvo bendras pomėgis

Kurį laiką italas ir lietuvė bendravo kaip kolegos, tačiau netrukus viešbučio darbuotojai pastebėjo tarp jų įsižiebiančius jausmus.

„Juos siejo tas pats pomėgis – kalnai. Jie dažnai vykdavo į kalnus, į įvairias ekskursijas, kelionės buvo jų abiejų aistra“, – pasakojo A.Granzotto. 

Viešbučio savininkės teigimu, po kurio laiko S.Kemzūraitė persikraustė į G.Constantini namus. Bendradarbiams pasakojo, kad puikiai sutaria su savo draugu.

„Jie planavo gyvenimą kurti kartu ir turėjo daug ateities planų“, – sakė A.Granzotto.

Atostogos prieš naują darbą

Prieš pat nelaimę S.Kemzūraitė darbdaviams pranešė, kad palieka darbą ir išeina dirbti į kitą viešbutį. Pradėti darbą naujoje vietoje S.Kemzūraitė planavo šią savaitę, o prieš tai kartu su G.Constantini nusprendė trumpam atsikvėpti kalnuose, Trentino-Pietų Tirolio regione esančiame Aurino slėnyje, tačiau gyvenimo planus nutraukė sniego lavina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.