A. Armonaitė įvertino valdančiųjų balsavimą dėl A. Stončaičio: norėtųsi, kad koalicija veiktų sklandžiau

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tvirtina nesitikėjusi, kad žlugs antradienį Seime vykęs slaptas balsavimas dėl Antikorupcijos komisijos pirmininko Algirdo Stončaičio atstatydinimo iš vadovaujančių pareigų – iniciatyvą palaikė 62 Seimo nariai, 10 buvo prieš, rastas 1 negaliojantis biuletenis.

Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 9:04 AM

Balsavime dalyvavo tik parlamento daugumos atstovai, todėl, pasak jos, „rezultatas labai įdomus“, signalizuojantis apie vienybės trūkumą valdančiosios koalicijos gretose.

„Labai įdomus rezultatas, nes tikėjomės visai kitokio. Jeigu dar galima pasakyti, kad balsavimo biuletenis buvo nestandartinis – iš tikrųjų, gal vienas kitas (Seimo narys – ELTA) susipainiojo – nemanau, kad 10 žmonių ar daugiau galėjo taip susipainioti. Yra įdomu. Slaptas balsavimas yra slaptas balsavimas“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė Laisvės partijos pirmininkė.

„Norėtųsi, aišku, kad koalicija veiktų sklandžiau“, – pripažino politikė, tačiau neatskleidė, ar valdančioji dauguma bandys išsiaiškinti, kas balsavo prieš A. Stončaičio patraukimą.

ELTA primena, kad Seimo daugumai nepavyko A. Stončaičio patraukti iš Antikorupcijos komisijos pirmininko posto – antradienį vykusiame slaptame balsavime iniciatyvai pritrūko palaikymo.

Seimo statutas numato, kad pasitikėjimą praradęs politikas pašalinamas iš posto tada, kai tokiam siūlymui pritaria parlamento dauguma – ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Abejones dėl A. Stončaičio galimybių tęsti pirmininkavimą komisijai pasėjo pernai lapkritį pasirodžiusios publikacijos apie tai, jog 2019 m. politikui neva neturėjo būti išduotas leidimas dirbti su įslaptinta informacija. Taip pat kelti klausimai dėl kriminalinės žvalgybos pažymos, kurioje figūruoja ir pats A. Stončaitis.

Todėl dar sausį valdančiosios daugumos atstovai Antikorupcijos komisijos nariai išreiškė nepasitikėjimą A. Stončaičiu.

Argumentų M. Danielės atstatydinimui nemato: ji yra tiesiog užpulta su šakėmis ir grėbliais

Savo ruožtu opozicija išreiškė nepasitikėjimą kitos Seimo komisijos – Priklausomybių prevencijos – pirmininke, „laisviete“ Morgana Daniele. Ketvirtadienį parlamentarai apsispręs dėl jos likimo poste.

Vertindama pastarąją iniciatyvą, M. Danielės bendražygė tvirtino, kad Seimo mažumos motyvai dėl pirmininkės patraukimo yra nepakankami, todėl A. Armonaitė vylėsi, kad balsavimas taip pat nepavyks.

„Tikiuosi, kad nepavyks tas atstatydinimas. Aš jo absoliučiai nesuprantu, negirdžiu jokių dalykinių argumentų. Ar tai, kad žmogus domisi priklausomybių ligomis, prevencija ir t.t. yra kažkokia priežastis, kodėl reikėtų tą daryti (atstatydinti – ELTA)? Aš nesuprantu tų motyvų, jie nėra aiškiai pasakyti“, – aiškino A. Armonaitė.

„Aš labai tikiu nuoširdžiomis Morganos intencijomis. Ji atėjo į politiką prieš tai dirbusi priklausomybės ligų centre su priklausomais žmonėmis nuo įvairių kenksmingų medžiagų. Ji nori pakeisti tą status quo, o dabar yra tiesiog užpulta su šakėmis ir grėbliais“, – konstatavo politikė.

„Tikiuosi, kad atsilaikysime“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Seimo mažuma nemato galimybės M. Danielei pirmininkauti parlamento Priklausomybių prevencijos komisijai, nes jai dar 2021 m. lapkričio mėnesį šios komisijos nariai yra išreiškę nepasitikėjimą.

„Matėme, kad M. Danielė ne kartą fotografavosi prie įvairių narkotikų prekybos vietų užsienyje, pasisako už narkotikų politikos liberalizavimą. Dėl to opozicijai kilo klausimas, ar ji gali dirbti tokioje komisijoje kaip pirmininkė“, – Eltai anksčiau sakė Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

Pati M. Danielė akcentuoja nesuprantanti opozicijos argumentų, esą ji šių pareigų negali eiti, nes paauglystėje yra vartojusi narkotikus. Politikė įsitikinusi, kad žmogaus vaikystės ar paauglystės patirtys yra niekaip nesusijusios su jo kompetencija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.