Į M. Majausko vietą deleguojamas K. Navickas apsisprendė dirbti Seime: atsisakyti neketinu

Seimo nario mandato ketvirtadienį atsisakiusio Mykolo Majausko vietą parlamente užimti turintis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pripažįsta, kad ryte išgirsta žinia jį nemenkai nustebino. Tačiau K.Navickas patikino, kad į Seimą dirbti visgi ateis.

Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 12:19 PM, atnaujinta Mar 30, 2023, 12:23 PM

„Važiuodamas į parodą „Ką pasėsi...“, taip ir sutikau – dar pakankamai šviežia, ir nelabai ką daugiau galiu komentuoti“, – paklaustas, kaip sutiko naujieną, kad M.Majauskas traukiasi iš Seimo, ketvirtadienį sakė K.Navickas.

Būtent žemės ūkio ministro pareigas einantis politikas turėtų užimti M.Majausko vietą konservatorių frakcijoje.

Paklaustas, ar jau apsisprendė dėl darbo Seime, jis pažymėjo, kad šį sprendimą priėmė jau apskritai dalyvaudamas politikoje.

„Atsisakyti aš neketinu“, – pabrėžė K.Navickas.

Kokiame Seimo komitete dirbs, jo teigimu, dar turės nuspręsti konservatorių frakcija, tačiau ministras viliasi, kad tai bus su žemės ūkiu ar aplinka susijęs komitetas.

K.Navickas taip pat neslėpė, kad naujos pareigos gerokai pakoreguos jo darbotvarkę.

„Tikrai nustebau, tikrai nesitikėjau. Važiavau į parodos atidarymą, ir pakeliui sužinojau. Darbotvarkė tikrai keisis, reikės derinti, bet dar net nenuėjau iki Seimo salės. Kai nueisiu, pasišnekėsiu su frakcijos kolegomis, gal kas nors daugiau bus aišku“, – svarstė K.Navickas.

Primename, kad Seimo narys M.Majauskas pranešė atsisakantis parlamentaro mandato. Apie pastarąjį sprendimą politikas ketvirtadienio rytą pranešė savo „Facebook“ paskyroje.

„Atsisakau Seimo nario mandato ir grįžtu į privatų sektorių. Per dešimt metų Lietuvos politikoje sutikau be galo daug nuostabių žmonių – esu dėkingas visiems su kuriais teko galimybė dirbti kartu.

Išmokau valstybės valdymo reikalų, turėjau galimybę prisidėti prie svarbių Lietuvai darbų. Metas naujiems iššūkiams!“ – socialiniame tinkle rašė M.Majauskas.

„Šiandien sprendimas yra tik vienas – atsisakyti Seimo nario mandato. To padaryti neskubėsiu, susidėliosiu dokumentus. Manau, kad ateinančią savaitę kreipsios į VRK su prašymu panaikinti mandatą“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.