N. Grunskienė pranešė, kada tikisi baigti tyrimą dėl K. Bartoševičiaus veiksmų

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė teigia, kad ikiteisminis tyrimas dėl seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius, kuriame įtarimai pareikšti buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui, vyksta intensyviai, ji vylėsi, kad tyrimas bus baigtas gegužę.

 K.Bartoševičius, N.Grunskienė.<br> lrytas.lt koliažas.
 K.Bartoševičius, N.Grunskienė.<br> lrytas.lt koliažas.
Nida Grunskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nida Grunskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-30 08:47, atnaujinta 2023-03-30 08:51

„Tyrimas vyksta intensyviai, atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai. Kadangi tų veiksmų yra daug, jie suplanuoti į ateitį, tuose veiksmuose dalyvauja ir pats įtariamasis, ir kiti proceso dalyviai, tai labai sunku prognozuoti, kada bus priimtas šioje byloje sprendimas.

Labai norėčiau tikėtis, kad galbūt gegužę, galbūt birželio mėnesį mes galėsim pasakyti, kad baigiam šį ikiteisminį tyrimą, tačiau kol kas dar tyrimo veiksmai yra atliekami“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė N. Grunskienė.

ELTA primena, kad sausio 23 d. tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius pranešė atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Vasario 1 d. pranešta, ad K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.