D. Šakalienė: P. Gražulis vieną kartą yra balsavęs už mane, bet aš greitai balsą pakeičiau atgal

Seimo narė Dovilė Šakalienė pripažįsta, kad parlamentaras Petras Gražulis viename iš Seimo posėdžių yra balsavęs už ją, tačiau socialdemokratė spėjo balsą greitai atkeisti atgal. Ji tvirtina tuomet neteikusi skundo Etikos ir procedūrų komisijai, tačiau perspėjusi P. Gražulį, kad daugiau taip nedarytų.

Dovilė Šakalienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Dovilė Šakalienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-05 20:59

„Noriu tik pabrėžti, kad toje situacijoje neteikiau skundo Etikos ir procedūrų komisijai, todėl tiksliai nepamenu, koks tai buvo posėdis ir kuris tiksliai balsavimas. Žinoma, tai buvo vienas iš su Žmogaus teisėmis susijusių balsavimų ir galima tai atsekti, bet tyrimas vyksta ne apie tai. Mano atveju, kai Petras Gražulis išsakė savo pasipiktinimą mano balsavimu pakeitė jo rezultatą, ir aš skubiai atkeičiau jį atgal, jį perspėjau, kad daugiau taip nedarytų, arba kreipsiuosi į Etikos ir procedūrų komisiją“, – Eltai teigė D. Šakalienė.

„Perspėjimas, atrodo, kad buvo efektyvus, nes daugiau niekada kištis į mano balsavimą Petras Gražulis nebandė“, – pažymėjo ji.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narė tikina daugiau nemačiusi P. Gražulio bandymų balsuoti už kitus Seimo narius.

„Ne, tikrai nesu (mačiusi daugiau P. Gražulio bandymų balsuoti už kitus Seimo narius – ELTA). Kad Petras Gražulis aktyviai išreiškia poziciją dėl kolegų balsavimo rezultatų, tai taip, jis visais požiūriais yra labai aktyvus Seimo narys, bet aš galiu tik pasakyti, kad savo akimis mačiau tik tai, kas buvo ant mano balsavimo pulto“, – sakė parlamentarė.

Tuo tarpu kalbėdama apie frakcijos kolegos Lino Jonausko atvejį, Seimo narė tvirtina mačiusi tik vaizdo medžiagą, kaip P. Gražulis galimai balsavo už jį, tačiau pačios situacijos matyti neteko.

„Kalbant apie kolegą Jonauską, tai tik mačiau vaizdo medžiagą, nes pačios situacijos tikrai nemačiau“, – akcentavo ji.

ELTA jau anksčiau skelbė, kad apkaltos procedūros P. Gražulis sulaukė dėl to, kad pernai, rugsėjo 15 d. Seimo posėdžio metu, balsuodamas už Seimo narį Liną Jonauską, politikas „savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą, Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“.

Seimas sudarė specialiąją tyrimo komisiją, kuri tirs Tautos ir teisingumo sąjungos lyderio elgesį ir pateiks išvadą, ar yra pagrindo pradėti jam apkaltos procedūrą.

Specialiojoje komisijoje dirba įvairioms Seimo frakcijos atstovaujančių 11 Seimo narių: Guoda Burokienė, Eugenijus Gentvilas, Vaida Giraitytė-Juškevičienė, I. Haase, Laima Nagienė, Rasa Petrauskienė, Tomas Vytautas Raskevičius, Eugenijus Sabutis, L. Slušnys, A. Širinskienė, A. Vyšniauskas. Komisijos pirmininkas yra Linas Slušnys, pavaduotojas – Eugenijus Sabutis.

Iki šių metų gegužės 1 d. ši komisija turės atlikti tyrimą bei pateikti išvadą Seimo Pirmininkei.

Visgi, P. Gražuliui gresia apkalta ir kitu pagrindu. Praėjusių metų birželį Apeliacinio teismo sprendimu politikas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Byloje nustatyta, kad veikdamas privataus juridinio asmens, t. y. UAB „Judex“, interesais, jis neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis. Tokiais veiksmais P. Gražulis diskreditavo Seimą, sumenkino Seimo nario vardą, valstybės politiko patikimumą ir prestižą ir taip padarė didelę neturtinę žalą valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.