P. Saudargas: tęsiantis įtampoms pieno sektoriuje, K. Navickas yra geras opozicijos taikinys dar vienai interpeliacijai

Tęsiantis trintims tarp Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) ir pienininkų, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas sako, kad opozicija pasirinko ministrą Kęstutį Navicką kaip „gerą taikinį“ dar vienai interpeliacijos procedūrai. Pasak politiko, Seimo mažuma turi tokią teisę ir ja naudojasi, stengdamasi pradėti interpeliacijas vis naujiems Vyriausybės nariams.

Ūkininkai toliau reikalauja, kad atsistatydintų žemės ūkio ministras K.Navickas.<br> Lrytas.lt nuotr.
Ūkininkai toliau reikalauja, kad atsistatydintų žemės ūkio ministras K.Navickas.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-05 08:59

„Jeigu bus jų tokia valia – tai pirmyn, prašau. Jų tokia teisė yra visada stengtis interpeliuoti vieną ar kitą ministrą. Dabar tai yra turbūt natūralus žingsnis todėl, kad pieno sektoriuje yra įtampų. Ir su tuo susijęs ministras opozicijai atrodo kaip geras taikinys“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė P. Saudargas.

Jis atkreipė dėmesį, kad antradienį iš plenarinių posėdžių salės tribūnos K. Navickas jau atsakinėjo į Seimo mažumos jam pateiktus klausimus.

„Tiesą sakant keista, vakar jis buvo pakviestas taip pat Vyriausybės pusvalandžio metu atsakyti į klausimus. Kaip ir, matyt, dalį tų klausimų atsakė. Bet jeigu opozicija matys reikalą, jie tuos parašus (interpeliacijai – ELTA) surinks“, – aiškino jis.

„Kai kurie sako, kad tie parašai yra pradėti rinkti, klausimai formuluojami“, – pridūrė konservatorius.

ELTA primena, kad Seime bręsta nauja interpeliacija K. Navickui. Praėjusią savaitę naujienų portalas delfi.lt paviešino opozicijos atstovų suformuluotus klausimus ministrui.

Opozicinė demokratų frakcija suformulavo 47 klausimus, aprėpiančius eilę probleminių taškų – išaugusias maisto kainas, žemės ūkio reformas, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybą, ekologijos teisės aktus, padėtį pieno sektoriuje. Pastaroji įvardijama kaip viena iš esminių priežasčių, kodėl Seimo mažumai ir vėl kyla abejonių dėl K. Navicko tinkamumo eiti pareigas Ministrų kabinete. Taip pat eilė klausimų sukasi aplink K. Navicko patarėją Roką Petrašiūną ir tariamą jo dalyvavimą vadinamajame valstybininkų skandale.

Visgi, šie Seimo mažumos klausimai nėra pirmieji, adresuojami K. Navickui. Praėjusių metų gegužę 56 Seimo nariai organizavo pirmąją K. Navicko interpeliaciją. Tuomet Vyriausybės narys atsakė į 35 klausimus apie įsisenėjusias Lietuvos žemės ūkio problemas.

Tačiau tąkart patraukti K. Navicko nepavyko – interpeliacija atmesta valdančiųjų balsais sušaukus neeilinį Seimo posėdį.

Seimo statutas numato, kad interpeliacija Vyriausybės nariui gali būti organizuojama, jeigu iniciatyvą palaiko ne mažiau kaip 29 Seimo nariai. Tam, kad ministras būtų atstatydintas, nepasitikėjimą juo slaptu balsavimu turi išreikšti daugiau kaip pusė Seimo narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.