R. Karbauskis atsisakė Šiaulių rajono tarybos nario mandato: nesitikėjau, kad mane reitinguos taip aukštai

Į Šiaulių rajono savivaldybės tarybą išrinktas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis atsisakė tarybos nario mandato. Ketvirtadienį politiko mandatą Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) perleidimo kitam valstiečiui Rolandui Kaveckui.

Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 12:44 PM

„Jūs tikriausiai žinote, kad aš buvau paskutinis sąraše. Ir iš tikrųjų aš nelabai ir tikėjausi, kad mane reitinguos taip aukštai, kad galėčiau patekti. Bet aš dalyvavau dėl to, pirmiausiai, ir sakau visiems, kad aš rodau solidarumą savo komandai, savo kolegoms Šiaulių rajone“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Politikas akcentuoja, kad tarybos nario mandatą nebuvo gaila perleisti ir dėl to, jog jis atiteks jaunam ir veržliam Kuršėnų sporto mokyklos tarybos pirmininkui R. Kaveckui.

„Aš šnekėjausi su komanda ir su ištrinktuoju meru, kad aš esu ramus dėl jų darbo, dėl jo sėkmės darbo ir atitinkamai aš padėsiu kuo galėsiu. Aš esu Šiaulių rajono garbės pilietis ir mano įsipareigojimas Šiaulių rajonui lieka aktualus ir aiškus ir mano buvimas tarybos nariu jiems dabar tikrai yra nereikalingas. O žmonės rajone žino, kad 50-tas numeris nėra bandymas vesti sąrašą ar rodyti, kad aš kažkoks lyderis“, – sakė R. Karbauskis.

„Vienas iš pagrindinių argumentų buvo, kad ne toks diedukas kaip aš ateis į tarybą, o ateis jaunas žmogus, kuriam tai bus pirmoji kadencija, kurio politinė ateitis yra dešimtmečiai“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad R. Karbauskis 2023 m. kovo 5 d. vykusiuose savivaldos rinkimuose kandidatavo į Šiaulių rajono tarybą. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąraše partijos pirmininkas buvo įrašytas 50 numeriu. Tačiau po rinkėjų politikas buvo išreitinguotas į 3 vietą.

Politikas jau po pirmojo rinkimų turo ELTA spaudos konferencijos metu nurodė neturėjęs tikslo tapti tarybos nariu, o į sąrašą įsirašė norėdamas palaikyti „valstiečių“ partijos skyrių.

„Aš solidarizavausi su skyriumi – aš esu registruotas Šiaulių rajone. Tiesiog parodžiau savo poziciją, kad palaikau šį skyrių, pasitikiu šio skyriaus darbu. Įsirašiau į sąrašą penkiasdešimtu numeriu. Tai atitinkamai žmonės reitingavo, nes mane pažįsta. Man svarbiausia yra skyriaus rezultatas“, – nurodė jis.

LVŽS lyderiui atsisakius tarybos mandato, jis perleistas R. Kaveckui. Jis po balsavimo valstiečių sąraše liko 16 vietoje.

Kovo 5 d. vykusiuose rinkimuose Šiaulių rajono taryboje LVŽS surinko 47,07 proc. rinkėjų balsų ir iškovojo 12 mandatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.