R. Karbauskis valstiečiams išsiuntė griežtus nurodymus: laiške – aiškūs reikalavimai ir netgi paskaičiuota suma

Valstiečių vedlys Ramūnas Karbauskis po sėkmingo pasirodymo savivaldos rinkimuose įsidrąsino – pranešė žinąs, kaip susigrąžinti valdžią, ir bendražygiams padalijo užduotis.

Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 9, 2023, 2:20 PM, atnaujinta Apr 9, 2023, 10:07 PM

Treti pagal tarybų narių mandatų skaičių ir iškovotus merų postus savivaldos rinkimuose likę valstiečiai Seimo rinkimuose tikisi dar didesnės sėkmės.

R.Karbauskis laišku kreipėsi į partijos narius paaiškindamas, kaip įmanoma tai pasiekti. Visų pirma, jo įsitikinimu, jau gautų balsų kraitį galima nesunkiai padidinti nepriklausomų komitetų bei socialdemokratų sąskaita.

Anot R.Karbauskio, savivaldos rinkimuose už socialdemokratus balsavę žmonės Seimo rinkimuose valstiečius esą gali rinktis dėl jų vertybinės politikos.

Tiesa, pasak valstiečių lyderio, be pastangų pergalės nebus: „Privalome užpildyti visas Seimo rinkimų vienmandates apygardas tokiais kandidatais, kurie būtų pajėgūs konkuruoti dėl pergalės. Mūsų uždavinys – pasiekti Seimo rinkimų antrąjį turą bent pusėje apygardų.“

Politikas mano, kad tai reali užduotis. Tam esą reikia stiprinti bendradarbiavimą su rinkimus laimėjusiais komitetais, taip pat pasinaudoti partijai vertybiškai artimų nepartinių asmenų pagalba.

R.Karbauskis taip pat įvardijo, kuriose šalies savivaldybėse svarbu neprarasti jau turimos lyderystės ir kur partija privalo atkurti savo skyrių veiklą. Politikas žvalgosi net į Vilnių bei Vilniaus rajoną.

Anot R.Karbauskio, jo vedama partija yra teisingame kelyje, bet norint konkuruoti dėl pergalės, būtina sutelktai dirbti – stiprinti opozicinę televiziją, aktyviau naudotis socialiniais tinklais, megzti artimesnius ryšius su bendruomenėmis, profsąjungomis, visuomeninėmis organizacijomis, trečiojo amžiaus universitetais.

Politikas netgi apskaičiavo, kaip jo bendražygiai galėtų prisidėti prie būsimos pergalės: „Jeigu kiekvieną dieną sugebėtume savo politikos rėmėju padaryti bent po vieną žmogų, vien per mėnesį mes savo rėmėjų skaičių padidintume 120 tūkstančių.“

Todėl laiške jis skyrė konkrečią užduotį – kiekvienam valstiečiui surasti bent po penkis rėmėjus per mėnesį.

R.Karbauskio skaičiavimu, tokiu atveju partijos rėmėjų gretos per metus išaugtų iki 240 tūkst. Politikas dėstė, kad dabartiniai partijos rėmėjai gali būti priskaičiuoti prie užduoties, nes iki Seimo rinkimų dar pusantrų metų, o 360 tūkst. rinkėjų reiškia pergalę daugiamandatėje apygardoje.

„Turime dirbti taip, kad artėjantys Seimo rinkimai partijai būtų sėkmingi ir mes galėtume dalyvauti formuojant valdančiąją koaliciją. Tai planas minimum, o siekiamybė – turėti galimybę deleguoti ministrą pirmininką, kurio kandidatūra šiandien akivaizdi, – Aurelijus Veryga.

Tai nėra optimizmas per sukąstus dantis, kurį dabar demonstruoja mūsų sąjungą išdavę politikai, tai realus padėties vertinimas, o kaip viskas susiklostys, priklauso tik nuo visų mūsų“, – apibendrino R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.