L. Kasčiūnas: prezidento veto neturi perspektyvų Seime

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigia, kad prezidento Gitano Nausėdos veto parlamento priimtam įstatymui dėl nacionalinių sankcijų Rusijos ir Baltarusijos piliečiams neturi didelių perspektyvų. Anot politiko, jei parlamentarai laikysis tokių pačių principų, kokių laikėsi jam siūlant įstatymo pataisas, prezidento veto Seime bus atmestas.

L. Kasčiūnas: prezidento veto neturi perspektyvų Seime.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L. Kasčiūnas: prezidento veto neturi perspektyvų Seime.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L. Kasčiūnas: prezidento veto neturi perspektyvų Seime.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L. Kasčiūnas: prezidento veto neturi perspektyvų Seime.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 3:41 PM

„Jei mūsų politikai laikysis tų pačių principų, kaip laikėsi kai aš siūliau tam tikrus dalykus, tai nesu tikras, ar verto turi perspektyvų Seime. Pagal visą logiką, tuos balsavimus, kurie buvo, tai tada turėtų būti atmestas. Aš taip spėčiau, jeigu mūsų politikai laikytųsi ir toliau savo įsitikinimų. Manau, kad veto neturi perspektyvų“, – Eltai komentavo L. Kasčiūnas.

„Politologiškai vertinant, jeigu politikai laikosi savo principų, kuriuos aš mačiau tą dieną, kai siūliau savo saugiklius, tai veto neturi didelių perspektyvų“, – pridūrė NSGK pirmininkas.

Prezidentas G. Nausėda penktadienį vetavo praėjusią savaitę Seimo priimtą įstatymą dėl nacionalinių sankcijų Rusijos ir Baltarusijos piliečiams. Šalies vadovas siūlo parlamentarams laikytis vieningos pozicijos ir suvienodinti taikomus ribojimus tiek rusams, tiek baltarusiams.

„Seimo priimtu įstatymu siekiant užtikrinti Lietuvos nacionalinio saugumo ir užsienio politikos interesus nustatomos 7 skirtingos ribojamosios priemonės, kurių 4 būtų taikomos ir Rusijos, ir Baltarusijos piliečiams, o 3 – tik Rusijos piliečiams. Prezidentas pritaria įstatymo tikslui taikyti ribojamąsias priemones Rusijos ir Baltarusijos piliečiams dėl šių valstybių vykdomos karinės agresijos prieš Ukrainą, tačiau pažymi, kad nėra jokio pagrindo nustatyti skirtingą teisinį reguliavimą dviejų valstybių agresorių piliečiams, ir siūlo abiejų valstybių piliečiams taikyti vienodas ribojamąsias priemones“, – teigiama Prezidentūros išplatintame pranešime ir akcentuojama, kad šalies vadovas laikosi nuostatos, kad ir Rusija, ir Baltarusija Ukrainos atžvilgiu yra šalys agresorės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.