Į sekso skandalą su nepilnamečiu įklimpęs R. Ačas sulaukė nemalonios teismo žinios

Pastaruoju metu dėl sekso skandalo su nepilnamečiu linksniuojamas Remigijus Ačas sulaukė dar vienos žinios iš teismo.

Remigijus Ačas Seimo narys (2004 - 2008)<br>P.Lileikio nuotr.
Remigijus Ačas Seimo narys (2004 - 2008)<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 11:51 AM

Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs buvusio Seimo nario R. Ačo bylą dėl dokumentų klastojimo, trečiadienį paliko galioti nepakeistą pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo politikas pripažintas kaltu ir jam skirta 5 tūkst. eurų bauda.

Apeliaciniu skundu R. Ačas prašė teismo panaikinti jam nepalankų Kauno apylinkės teismo priimtą nuosprendį ir jį išteisinti. Šį skundą Kauno apygardos teismas atmetė.

2022 m. birželį Kauno miesto apylinkės teismas buvusį Seimo narį R. Ačą pripažino kaltu dėl dokumentų klastojimo, skyrė jam 5 tūkst. eurų baudą, įpareigojant ją sumokėti per du mėnesius.

Kauno apygardos teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Bylos duomenimis, Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) 2020 m. sausį paprašius R. Ačo patikslinti metinę pajamų deklaraciją, nurodant administracinio pastato įsigijimo (turto perleidimo apmokestinamosios pajamos) išlaidų pagrįstumą, politikas pateikė VMI netikrus dokumentus su suklastotais kito asmens parašais, dokumentuose buvo nurodyti tikrovės neatitinkantys duomenys.

R. Ačas, kaip rodo bylos duomenys, VMI buvo pateikęs 2010 m. sutartį tarp Lietuvos ir Vengrijos bendrovių dėl administracinio pastato statybų darbų, kuriame yra paties politiko ir kito, nenustatyto asmens parašas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2022 m. birželį savo nutartyje tvirtino, kad R. Ačas suklastotus dokumentus apie administracinio pastato statybas jam priklausiusioje teritorijoje siuntė VMI, siekdamas, kad jam būtų sumažintas pajamų mokestis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.