I. Šimonytė: priekaištai K. Navickui labiau susiję su tuo, ko jis negali padaryti

Žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui ketvirtadienį stosiant prieš Seimą antrajai interpeliacijai, premjerė Ingrida Šimonytė kartoja, kad pagrindo pašalinti jį iš pareigų nemato.

 Ingrida Šimonytė. <br>ELTA / Josvydas Elinskas
 Ingrida Šimonytė. <br>ELTA / Josvydas Elinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 6:11 PM

Ji pastebi, kad opozicijos ir dalies ūkininkų K. Navickui keliami priekaištai dėl darbų, kurių jis negali įgyvendinti.

„Priekaištai, kol kas, mano vertinimu, labiau susiję su pykimu ant ministro, kad jis negali padaryti dalykų, kurių jis, mano nuomone, neturi daryti. Jis, pavyzdžiui, negali išsimušinėti pinigų, kurių nėra, nes jei pinigų nėra, gali mosikuoti beisbolo lazda ir vis tiek dėl to pinigų neatsiras. Tu neturi muštis su kitu ministru dėl to, kad tavo kuruojama sritis yra kažkuo nepatenkinta. Reikia ieškoti bendrų sprendimų“, – trečiadienį „Delfi TV“ sakė I. Šimonytė.

„Man labai gaila, bet priekaištai ministrui yra daugiau iš serijos „patinka-nepatinka“, negu (...) yra susiję su ministro darbais. Net tie priekaištai, reiškiami ministrui už darbus, dažniau susiję su tuo, kad ministras neva neapgina žemdirbių nuo kito ministro, t. y., nuo aplinkos ministro“, – taip pat teigė ji.

Premjerės teigimu, K. Navicko vykdoma į aplinkai draugiškesnį žemės ūkį politika yra visos Vyriausybės įsipareigojimas siekti Europos Sąjungos žaliojo kurso tikslų. I. Šimonytė pažymi – juos Lietuvoje reikės įgyvendinti.

„Patinka-nepatinka. Kainuos? Kainuos. Reikės keisti daugelį sau įprastų dalykų? Reikės. Bet iki 2050 m. sutarta turėti nulinę emisiją. Ir ji „neužsinulins“ pati savaime, tam reikės tam tikrų sprendimų“, – sakė ministrė pirmininkė.

„Tai yra Vyriausybės sprendimai ir tikrai negali Vyriausybė dirbti taip, kad vienas ministras mušasi su kitu ministru, nes tada tai nėra Vyriausybė“, – akcentavo I. Šimonytė.

Tuo metu ketvirtadienį rengiamą interpeliaciją Vyriausybės vadovė laiko politiniu procesu, kuriuo esą suinteresuoti ir dalis politikoje dalyvaujančių ūkininkų.

„Ne paslaptis, kad tarp dalies žemdirbių, bent jau savivaldos atstovų, yra rimtų politikų, opozicinių politikų. Į tą žiūriu kaip į politinį procesą. Rytoj bus dar vienas balsavimas, tikiuosi, kad tas balsavimas baigsis kaip ankstesni“, – teigė premjerė.

ELTA primena, kad interpeliacija ketvirtadienį K. Ministrui jau bus antroji šią kadenciją. Opozicijos parengtame interpeliacijos dokumente reiškiamas „didelis susirūpinimas kritine padėtimi žemės ūkio sektoriuje“, abejonės K. Navicko sugebėjimais situaciją suvaldyti.

Pats ministras raštu pateiktame atsakyme pažymi, kad jam „nekyla abejonių“ dėl per savo kadenciją atliktų darbų ir iš posto trauktis neketina. Ministras teigia jaučiantis pareigą tęsti pradėtus pokyčius, todėl prašo opozicijos juo pasitikėti.

I. Šimonytė yra sakiusi, jog dabar pašalinti K. Navicką iš pareigų nebūtų racionalu, nes prasidėjo vienas svarbiausių procesų žemės ūkyje – pasėlių deklaravimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.