K. Navickas: interpeliacija nėra maloni procedūra, bet jos metu jaučiausi tvirtoje pozicijoje

Ketvirtadienį Seimui atmetus opozicijos inicijuotą žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko interpeliaciją, šis teigia, kad proceso metu jautėsi tvirtoje pozicijoje. Pasak jo, interpeliacijos metu klausimų, į kuriuos nebuvo pasiruošęs atsakyti, negavo.

Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 5:46 PM

„Ta prasme, jei atvirai, tai nėra pati maloniausia procedūra. Bet iš tikrųjų jaučiausi tvirtai tame, ką sakiau prieš tai ir sakau dabar, dirbame toliau“, – ketvirtadienį teigė K. Navickas.

„Nebuvo kažko labai, kas būtų ypač nauja, nes iš esmės gyvename tokioje pačioje aktualijoje, kaip ir visada. Turinio yra mažai ir yra daug emocijos. Į tas emocijas net negali konstruktyviai atsakyti“, – pridūrė jis.

Ministras paminėjo, kad tiek su nepasitenkinimą reiškiančiais opozicijos atstovais, tiek su žemės ūkio sektoriaus atstovais bus bandomi palaikyti darbiniai ir konstruktyvūs santykiai.

„Toliau bus laikomas darbinis santykis, bus pristatymai, bus konkretus siūlymai. Eisime ir kalbėsime, ir aiškinsimės. Tai kaip ir anksčiau, kaip ir visada“, – tikino jis.

Galiausiai K. Navickas paneigė kritiką, kad nedalyvauja Kaimo reikalų komiteto (KRK) posėdžiuose. Ministras tvirtino, kad prie KRK posėdžių prisijungia visada.

„Tie komitetai vyksta nuotoliu ir aš būnu kiekviename Kaimo reikalų komiteto posėdyje. Buvau ir vakar, bet per du komitetus, kadangi sėdėjau Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdyje, bet girdėjau ir tai, kas buvo kalbama Kaimo reikalų komitete“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad opozicijos inicijuota interpeliacija žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui nepavyko. Ketvirtadienį Seimas pritarė ministro atsakymams į interpeliacijos klausimus ir ji buvo atmesta. Tokį sprendimą palaikė 65 posėdyje užsiregistravę parlamentarai, 55 politikai buvo prieš, vienas – susilaikė.

Ministru nepasitikinti opozicija reiškė „didelį susirūpinimą kritine padėtimi žemės ūkio sektoriuje“, abejoja ministro sugebėjimais situaciją suvaldyti.

Seimo plenarinių posėdžių salėje vykusios interpeliacijos metu opozicijos atstovai griežtai kritikavo ministro darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.