Pirmasis kandidatas į prezidentus – jau aiškus? I. Vėgėlė sako, kad būtų sunku priimti kitokį sprendimą

Prezidentinėse apklausose tarp lyderių besirikiuojantis advokatas Ignas Vėgėlė sako beveik nebematantis priežasčių nedalyvauti kitąmet vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose.

Ignas Vėgėlė.<br>T.Bauro nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>T.Bauro nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>T.Bauro nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2023, 3:01 PM

„Iš tiesų aš labai rimtai svarstau (apie kandidatavimą į prezidentus, – aut.past.) ir tai, kad tas pasitikėjimas lieka toks, koks jis yra – man būtų labai sunku priimti kitokį sprendimą“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Oponentai“ tvirtino I.Vėgėlė.

Jo teigimu, kandidatuoti į Lietuvos vadovo postą jį verčia gyventojų palaikymas.

„Tai iš tiesų yra labai didžiulis pasitikėjimas. Ir man, jei taip viską atsukus atgal, jis yra absoliučiai nelauktas. Nelauktas ir per kitą pjūvį, nes aš tikrai dabar turiu labai didelį užimtumą, esu tikrai labai užimtas. Deja, nespėju skirti tiek laiko politikai ar visuomeninei veiklai, kiek reikėtų.

Tai tikrai duoda didžiulį stumtelėjimą neapgauti, nenuvilti tų žmonių, kurie deda viltis, kurie mato manyje galimą pokytį politikoje, kitokio kalbėjimo, kitokių veiksmų pokytį“, – kalbėjo advokatas.

Tiesa, oficialiai apie savo sprendimą pranešti jis dar neketina, tikina kol kas stebėsiantis aplinką.

„Yra rinkimų kampanija, pusę metų iki rinkimų visi privalo deklaruoti ar jie yra kandidatai, ar ne. Mano supratimu, nereikia statyti vežimo prieš arklį. Yra ir kitų kandidatų daug, tai reikia stebėti visą aplinką“, – pabrėžė I.Vėgėlė.

Ambicijų taikytis į prezidento kėdę advokatas neslepia jau kurį laiką. Anksčiau jis aiškino, kad sprendimas, ar kandidatuoti į šalies vadovo postą, priklausys nuo to, ką toliau rodys reitingai – ar žmonių pasitikėjimas išliks, ar keisis.

Kaip rodo paskutinė naujienų portalo delfi.lt užsakymu atlikta bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa, I.Vėgėlė yra trečioje vietoje realiausių kandidatų užimti prezidento postą apklausoje.

Pirmoje vietoje realiausiu kandidatu užimti prezidento postą, kaip rodo apklausa, išlieka šalies vadovas Gitanas Nausėda. Antroje vietoje yra premjerė Ingrida Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?