Prahoje V. Čmilytė-Nielsen dalyvaus ES valstybių narių parlamentų pirmininkų konferencijoje

Sekmadienį Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen išvyksta darbo vizito į Prahą. Parlamento vadovė dalyvaus Čekijos sostinėje vyksiančioje Europos Sąjungos valstybių narių parlamentų pirmininkų konferencijoje, į kurią taip pat pakviesti Europos Sąjungos valstybių kandidačių parlamentų pirmininkai iš Bosnijos ir Hercegovinos, Ukrainos ir Moldovos.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 8:28 AM

Rusijos agresijos karas prieš Ukrainą ir Europos Sąjungos atsakas yra pagrindinės konferencijos temos. Parlamentų vadovai kalbės apie Europos Sąjungos vaidmenį skatinant demokratijų bendradarbiavimą visame pasaulyje ir Europos Sąjungos valstybių narių priklausomybę nuo totalitarinių režimų.

„Kai vis dar vyksta Rusijos karas prieš Ukrainą, ypač svarbu glaudžiai bendradarbiauti Europos Sąjungos ir kitų šalių parlamentams, o jų pirmininkams – rodyti lyderystę tiek veikiant politinius procesus, tiek ginant europines vertybes, tiek visapusiškai padedant Ukrainai“, – apie vizitą Prahoje pasakoja Lietuvos parlamento vadovė V. Čmilytė-Nielsen.

Pirmą kartą Europos Sąjungos valstybių narių parlamentų pirmininkų konferencijos išvakarėse organizuojamas moterų parlamentų pirmininkių susitikimas.

Europos Sąjungos valstybių narių parlamentų pirmininkų konferencija vyks balandžio 24–25 dienomis.

Europos Sąjungos valstybių narių parlamentų pirmininkų konferencija yra baigiamasis Čekijos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai parlamentinio matmens renginys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.