G. Nausėda Berlyne susitiks su O. Scholzu

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį ir ketvirtadienį darbo vizitu lankysis Berlyne, kur susitiks su Vokietijos Kancleriu Olafu Scholzu, praneša Prezidentūra.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 1:59 PM

Susitikime planuojama aptarti pasiruošimą NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, Rusijos karo prieš Ukrainą ir agresorės atsakomybės už karo ir agresijos nusikaltimus klausimus, Lietuvos ir Vokietijos dvišalius ekonominius ryšius.

Vizito metu Lietuvos vadovas Körber-Stiftung instituto renginyje sakys kalbą „Zeitenwende. Lūžio taškas: Lietuvos požiūris“, taip pat numatyti Prezidento susitikimai su Vokietijos verslo atstovais.

ELTA primena, kad aukščiausio lygio bloko šalių susitikimas Vilniuje vyks jau šių metų liepos 11–12 dienomis. Viršūnių susitikimo Vilniuje darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, V. Zelenskis taip pat priėmė NATO kvietimą dalyvauti Aljanso viršūnių susitikime, vyksiančiame Lietuvoje. Apie tai pranešė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Vis dėlto neaišku, ar Ukrainos prezidentas dalyvaus asmeniškai, ar vaizdo ryšiu kreipsis į Vilniuje susirinksiančius NATO lyderius. Saugumo sumetimais V. Zelenskio kelionių planai neskelbiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.