I. Šimonytė pasveikino 75-erius nepriklausomybės metus skaičiuojantį Izraelį: linki vienybės ir nepasiduoti Rusijai

Antradienį ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė išplatino pranešimą, kuriame pasveikino nepriklausomybės 75-metį švenčiantį Izraelį.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 9:24 AM

„Priimkite pačius nuoširdžiausius Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir žmonių sveikinimus Izraelio Valstybės nepriklausomybės 75-mečio proga. Tegul ši diena būna neįtikėtinų jūsų tautos pasiekimų šventė ir priminimas apie atsparumą, atkaklumą ir ryžtą, kurie buvo būdingi jūsų istorijai. Izraelio kelias per pastaruosius 75 metus neabejotinai yra nepaprastas ir galėtų būti įkvėpimas kitoms šalims, siekiančioms sukurti klestinčią visuomenę“, – sveikinime teigia premjerė.

Be kita ko, I. Šimonytė akcentavo ir glaudų Lietuvos bei Izraelio ryšį, vildamasi, kad abiejų šalių bendradarbiavimas bus sėkmingai plėtojamas ir ateityje.

„Džiaugiuosi, kad Lietuva ir Izraelis visada buvo artimi sąjungininkai ir partneriai, o mūsų šalis sieja labai stiprūs istoriniai ir kultūriniai ryšiai. Tikiu, kad ir toliau glaudžiai bendradarbiausime stiprindami mūsų santykius ir mūsų tautų draugystę“, – pabrėžia I. Šimonytė.

Sveikinime neapsieita ir be dėmesio šiuolaikiniam demokaratijos pasauliui, Rusijos vykdomai agresijai prieš Ukrainą. Ministrė pažymi, kad esant šių dienų karo Ukrainoje kontekste, labai svarbu išlikti vieningiems ir tokiu būtu visomis dedamomis pastangomis užtikrinti taiką.

„Šiandien, kai demokratinis pasaulis mato trypiamą laisvę, dar svarbiau išlaikyti tarptautinę tvarką, netoleruojančią grasinimų ir agresijos prieš suverenias valstybes. Mūsų žmonės supranta, kad nepriklausomybė neturi būti laikoma savaime suprantamu dalyku, todėl turime dėti visas pastangas, kad laisvės idealai būtų ginami ir saugomi. Siekiant taikios viso demokratinio pasaulio ateities, labai svarbu išlikti vieningiems ir visomis įmanomomis priemonėmis padėti Ukrainai. Ukrainos pergalė labai svarbi taisyklėmis grindžiamai tarptautinei tvarkai ir tvariai taikai visame pasaulyje. Leiskite palinkėti Jums, Jūsų Ekscelencija Ministre Pirmininke, ir Izraelio žmonėms taikos, saugumo, vienybės ir klestėjimo šiandien ir visada“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.