Ilgas liežuvis pribaigė teisininkės iš Šiaulių, galėjusios tapti teisėja, karjerą

Šiaulietė teisininkė 33 metų Aiva Dulkienė ateityje galėjo pretenduoti į teisėjas, tačiau viską sugriovė palaidas liežuvis. Teismo darbuotoja nutekino savo sutuoktinio giminaičiams informaciją apie jų namuose planuojamą atlikti kratą.

Ilgas liežuvis pribaigė teisininkės iš Šiaulių, galėjusios tapti teisėja, karjerą.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Ilgas liežuvis pribaigė teisininkės iš Šiaulių, galėjusios tapti teisėja, karjerą.<br> Lrytas.lt fotomontažas
STT<br>T.Bauro nuotr.
STT<br>T.Bauro nuotr.
Šiaulių apylinkės teismas.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių apylinkės teismas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-04-28 06:55

Istorija prasidėjo praėjusiais metais, kai Šiaulių apylinkės teisme ne vienus metus dirbanti A.Dulkienė iš ikiteisminio tyrimo teisėjo gavo užduotį parengti nutarčių projektą dėl leidimo atlikti kratą.

Šiaulietė pamatė, kad byloje dėl pornografijos platinimo kratas ketinama daryti jos sutuoktinio giminaičių namuose. Teismo darbuotoja perspėjo, kad įtariamieji paslėptų ar sunaikintų ikiteisminiam tyrimui reikšmingus ir nusikalstamų veikų padarymą įrodančius duomenis.

Perspėjimo apie organizuojamas kratas sulaukusi sutuoktinių pora sunaikino tyrimui reikšmingus įrodymus. Tyrėjams kilo klausimas, iš kur galėjo nutekėti informacija, todėl birželį buvo pradėtas atskiras tyrimas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai išsiaiškino, kad įkalčius sunaikinti įtariamieji galėjo gavę perspėjimą iš A.Dulkienės.

Praėjusių metų pabaigoje apie galimą teisėjo padėjėjos vaidmenį buvo pranešta Šiaulių apylinkės teismo vadovybei. Ji nušalino darbuotoją nuo ikiteisminio tyrimo medžiagų, kitos jautrios informacijos.

Per tyrimą buvo rasta neginčijamų įrodymų, kad informaciją nutekino būtent A.Dulkienė.

Kaltės neneigė ir pati darbuotoja, bet bandė teisintis, kad tai nebuvo tyčinis veiksmas.

Ikiteisminį tyrimą kuravęs Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras sutiko, kad paslydusi teismo darbuotoja būtų atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, tačiau paprašė skirti tūkstančio eurų baudą ir penkeriems metams apriboti teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Ikiteisminio tyrimo teisėjas šią baudą sumažino, o teisę dirbti valstybės tarnyboje apribojo dvejiems metams.

Apeliaciją pateikė ir tokiu sprendimu nepatenkintas prokuroras, ir A.Dulkienės advokatas. Pastarasis prašė, kad nebūtų taikomas apribojimas dirbti valstybės tarnyboje.

Šiaulių apygardos teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas neskundžiama nutartimi sugriežtino skirtą bausmę – A.Dulkienei draudimą dirbti valstybės tarnyboje pailgino iki 4 metų, o į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą nurodė pervesti 500 eurų.

Baigėsi ir suklupusios teisininkės karjera – A.Dulkienė iš Šiaulių apylinkės teismo pasitraukė savo noru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.