Per vieną dieną – du išniekinti A. Ramanausko-Vanago paminklai: dar vienas incidentas fiksuotas Lazdijų rajone

Pirmadienį apgadinti net du partizanų vado A.Ramanausko-Vanago paminklai. Pirmasis iš jų, esantis Merkinėje, išniekintas dar pirmadienio naktį – vandalai jį apipylė baltais dažais. Popiet Alytaus policija gavo pranešimą, kad apgadintas dar vienas paminklas Lazdijų rajone, Bielėnų kaime.

Išniekintas A.Ramanausko-Vanago paminklas.<br>V.Kaupinio nuotr.
Išniekintas A.Ramanausko-Vanago paminklas.<br>V.Kaupinio nuotr.
Adolfas Ramanauskas-Vanagas.
Adolfas Ramanauskas-Vanagas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 5:19 PM, atnaujinta May 8, 2023, 5:20 PM

Medinį A.Ramanausko-Vanago paminklą vandalai apipylė baltais dažais ir į jį įsmeigė kirvį.

Apie tai, kad išniekintas jau antrasis partizanų vadui skirtas paminklas, portalui lrytas.lt patvirtino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė.

„Pranešimą gavome po pietų, apie 15:30 val. Pranešė Būdviečio seniūnijos seniūnė. Pats paminklas yra atokioje vietoje – Bielėnų kaime, rado jį apipiltą dažais ir į jį įsmeigtą kirvį“, – nurodė Alytaus apskrities policijos atstovė.

Šiame kaime esantis A.Ramanausko-Vanago paminklas yra pagamintas iš medžio. Pasak K.Janulevičienės, vaizdo kameros šalia paminklo nėra įrengtos, todėl policijai kol kas nepavyko išsiaiškinti, kas atsakingas už tokį incidentą.

„Kadangi paminklas yra atokioje vietoje, jokių vaizdo kamerų tikrai nėra įrengta. Kalbant apie Merkinę, ten taip pat neįrengtos kameros, kur stovi paminklas. Sudėtingas tyrimas laukia policijos pareigūnų“, – tvirtino Alytaus apskrities VPK atstovė.

Pirmadienį taip pat pranešta, kad išniekintas A.Ramanausko-Vanago paminklas Merkinėje. Dėl paminklo išniekinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Merkinės krašto muziejaus darbuotojai prašo visų, galinčių rasti vandalus, atsiliepti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.