V. Adamkus prakalbo apie ligoninėje gydomos žmonos Almos būklę

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus informavo, kad po patirto insulto Santaros klinikose gydomos žmonos Almos būklė išlieka nepakitusi.

Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-08 14:49

„Vienu atsakymu galima pasakyti, kad jokių pasikeitimų nėra. Nežinau, kiek čia to laiko prabėgo, bet nei žodžio, nei akių atmerkusi nebuvo. Nieko daugiau negaliu pasakyti“, – pirmadienį portalui tv3.lt sakė V.Adamkus.

Į Santaros klinikas moteris pateko praėjusį ketvirtadienį – jai diagnozuotas galvos smegenų kraujotakos sutrikimas, atlikta skubi operacija.

Buvęs šalies vadovas pasakojo, kad 96-erių žmoną ligoninėje aplanko kasdien, tačiau A.Adamkienė ir toliau nereaguoja į aplinką.

V.Adamkaus teigimu, jau daugiau nei savaitę laiko po atliktos operacijos buvusi pirmoji šalies ponia neištarė nė žodžio, neatmerkė akių.

„Ji nėra atsigavusi, nėra akių pramerkusi nė karto per tą laiką. Nėra prakalbėjusi. Nežinau, ar ji mane girdi“, – praėjusią savaitę lrt.lt sakė V.Adamkus, pridūręs, jog pasikliauja medikais ir jų darbu.

Patys Santaros klinikų medikai naujienų portalui lrytas.lt taip pat teigė daugiau informacijos apie A.Adamkienę atskleisti negalintys – tik tiek, kad jos būklė išlieka sunki, bet stabili.

Į Santaros klinikų medikų rankas moteris buvo patekusi ir rugsėjį, kai užsikrėtė koronavirusu. Tąkart ligoninėje buvusi pirmoji šalies ponia praleido daugiau nei tris savaites.

Primename, kad A.Adamkienė vasario 10 dieną paminėjo 96-ąjį gimtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.