Visagino mero kėdės negavusi D. Štraupaitė pratrūko ant savivaldybės darbuotojos: „Neišlaikei testo“

Nors kovą dėl Visagino mero kėdės sekmadienį galutinai pralaimėjusi partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovė Dalia Štraupaitė ir pripažino savo nesėkmę, nuoskaudos politikė, panašu, neslepia.

 Dalia Štraupaitė<br> Lrytas.lt koliažas
 Dalia Štraupaitė<br> Lrytas.lt koliažas
Dalia Štraupaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dalia Štraupaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Štraupaitės žinutės.<br> Ekrano nuotr.
D.Štraupaitės žinutės.<br> Ekrano nuotr.
D.Štraupaitės žinutės.<br> Ekrano nuotr.
D.Štraupaitės žinutės.<br> Ekrano nuotr.
Sveikinimas, sukėlęs D.Štraupaitės pyktį.<br>Ekrano nuotr.
Sveikinimas, sukėlęs D.Štraupaitės pyktį.<br>Ekrano nuotr.
D.Štraupaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Štraupaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Visaginas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Visaginas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Erlandas Galaguzas<br>T.Bauro nuotr.
Erlandas Galaguzas<br>T.Bauro nuotr.
Dalia Štraupaitė<br>D.Umbraso nuotr.
Dalia Štraupaitė<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 11:09 AM, atnaujinta May 8, 2023, 11:42 AM

Ją D.Štraupaitė jau po paskelbtų rinkimų rezultatų išliejo ant merą pasveikinusios Visagino savivaldybės administracijos darbuotojos, socialiniame tinkle nusiųsdama jai užgauliojančias žinutes. Specialistė pripažįsta jaučianti psichologinį spaudimą ir net persekiojimą.

Savo ruožtu pati D.Štraupaitė apgailestauja, kad, jos požiūriu, perspektyvi specialistė „neišlaikė testo“.

Vėlų vakarą – šiurkštūs politikės žodžiai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Erlandas Galaguzas po sekmadienį vykusių pakartotinių rinkimų Visagine užsitikrino dar vieną kadenciją.

Nauji rinkimai organizuoti po kilusio skandalo, kai Panevėžio apygardos teismui patikslinus savo sprendimą buvusios Visagino merės D.Štraupaitės byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kovo 9 d. VRK pašalino ją iš Visagino mero rinkimų.

Tiesa, situacija pasikeitė jau kovo 13 d., kai Apeliacinis teismas panaikino Panevėžio apygardos teismo sprendimo dalį dėl draudimo D.Štraupaitei būti renkamai į merus. Tą pačią dieną VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, sugrąžino D.Štraupaitę į rinkimus.

Visagino mero postą kovo 19 d. savivaldos rinkimuose laimėjo E.Galaguzas, sekmadienį jis taip pat sulaukė 58,5 proc. rinkėjų balsų. Tuo metu jo konkurentė liko antra, surinkusi 40,44 proc. balsų.

D.Štraupaitė pripažino savo pralaimėjimą ir teigė jau pasveikinusi savo konkurentą.

„Jau rezultatai aiškūs, išrinktas Erlandas Galaguzas. Viskas tvarkoje“, – Eltai sakė buvusi Visagino merė.

Tačiau panašu, kad kartėlį dėl pralaimėjimo politikė visgi nešiojasi – vėlų sekmadienio vakarą ji pasipiktino savivaldybės administracijos darbuotojos E.Galaguzui parašytu sveikinimu socialiniame tinkle „Facebook“.

Savivaldybėje dirbanti Glorija Šeider linkėjo merui, jog „trečią kartą išreikštas gyventojų pasitikėjimas įkvėptų jį dirbti dar stipriau, užtikrinčiau ir garsiau“.

„Žinau, kuriuo keliu jūs pasukote. Gaila, kad dviveidiškumas nugali!“, „Jūs esate aukščiausio laipsnio dviveidis žmogus. Su tokiu požiūriu jūs nieko nepasieksite gyvenime“, „Jūs parodėte savo šlykštumo laipsnį“, – tokiais žodžiais D.Štraupaitė prieš miegą kreipėsi į specialistę.

Pati G.Šeider portalui lrytas.lt tvirtino, kad jos ir D.Štraupaitės nesieja jokie santykiai, o ji pati nėra viešai išreiškusi palaikymo nei dabartiniam merui, nei pačiai politikei. Tokį elgesį G.Šeider traktuoja kaip tam tikrą psichologinį spaudimą – mat „Laisvės ir teisingumo“ partijos narė nevengia megzti glaudžių ryšių su žmonėmis.

„Aš esu Visagino savivaldybės administracijos darbuotoja, kuriai periodiškai reikia susisiekti darbo klausimais su Tarybos nariais, su kuriais visuomet stengiuosi bendrauti taktiškai ir pozityviai. Visos rinkimų kampanijos metu laikiausi neutralios pozicijos ir nė karto viešai neišsakiau jokio palaikymo nei vienam iš kandidatų.

Manau, toks gerb. D.Štraupaitės elgesys susijęs su jos perdėtomis pastangomis su kiekvienu gyventoju užmegzti asmeninį ryšį, taip neretai sukeliant spaudimą gyventojams, ypač moterims.

Per paskutiniuosius „Žinau, ką renku“ organizuotus debatus žiūrovė vos rinkdama žodžius priminė kandidatei į merus, kad buvo žeminama dėl turimo vaikų kiekio, kad dėl jų ji negali eiti vadovės pareigų“, – prisiminė G.Šeider.

Ruošė politinei ateičiai

Tuo metu pati D.Štraupaitė naujienų portalui lrytas.lt pasakojo į G.Šeider dėjusi dideles viltis, tačiau pastaroji, naktį pasveikinusi naujai išrinktą merą E.Galaguzą, anot politikės, jos testo neišlaikė.

„Aš į ją dėjau labai dideles viltis, mačiau labai aukšto lygio mergaitę, kuri pasieks labai didelių aukštumų. Labai protingą mergaitę, be galo išlaikytą, ir buvau taip nustebinta. Reikia visą laiką pasverti, o ne naktį pulti rašyti.

Aš irgi pasveikinau E.Galaguzą, bet pulti naktį, nepasvertai rašyti… Ta mergaitė mano buvo nužiūrėta į ateitį – pirmas toks testas, ir pirmas blynas“, – paaiškino D.Štraupaitė.

Politikė teigė su G.Šeider daug bendravusi, iš jos net mokiusis, todėl jos sveikinimas socialiniuose tinkluose, ir dar su nuotrauka, taip nustebino – anot D.Štraupaitės, joks kitas savivaldybės darbuotojas taip nepadarė.

„Esu politikoje 33 metus, 23-ejų jau buvau Dūkšto mere. Ir dabar aš daug ką ruošiu į tą politiką, daug su kuo bendrauju, bet Glorija man buvo kaip pirmūnė – labai svarbi buvo. Bet, deja, tokios klaidos… tai turi būti labai pasverta, turi įvertinti visus žmones, pasveikinti visus.

Bet ne naktį, ne išsišokant, įdedant savo puikią fotografiją. Negalima didžiuotis tuo – kažkam kitam skauda“, – kalbėjo D.Štraupaitė.

Politikė nurodė gerai pažįstanti G.Šeider šeimą, todėl ir mano turinti teisę pasakyti jai savo nuomonę.

„Kokie genai – tokie ir vaikai“, – apibendrino politikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.