G. Nausėda sureagavo į R. Žemaitaičio pasisakymus apie Izraelį: tai kenkia Lietuvos įvaizdžiui ir dvišaliams santykiams

Į tarptautines reakcijas sukėlusius Remigijaus Žemaitaičio žodžius apie Izraelį ir žydus sureagavo ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 5:09 PM

„Tokie neatsakingi pareiškimai kenkia Lietuvos įvaizdžiui pasaulyje ir dvišaliams santykiams“, – prezidento G. Nausėdos poziciją Eltai perdavė patarėjas Tomas Beržinskas.

Tarptautinės kritikos R. Žemaitaitis susilaukė po to, kai „Facebook“ paskyroje pasidalino įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, nugriautą mokyklą. Jame parlamentaras pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“.

„Vienas su tankais mokyklas griauna, kitas su traktoriais. (…) ES teigė esanti pasibaisėjusi incidentu, kai Izraelio pajėgos auštant atvyko į mokyklą (…) Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką... (…) Kas turi dar nutikti, kad Izraelis suprastų, kad tokios provokacijos ir tokie veiksmai tik dar labiau kelia pyktį ir kartu neapykantą žydams ir jų tautai“, – rašė parlamentaras.

Į šiuos pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio bei Vokietijos ambasados.

Antradienio popietę Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl, įtariama, neapykantos skatinimo bei kurstymo prieš žmonių grupę dėl jų tautybės. Tuo metu Seime parlamentarai dėl R. Žemaitaičio pasisakymų kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.