Tarptautinio pasmerkimo sulaukęs R. Žemaitaitis: mano teisė interpretuoti, kaip aš noriu

Opozicinei „Laisvės ir teisingumo“ partijai priklausantis Remigijus Žemaitaitis nesureikšmina jam tekusios kritikos dėl antisemitinių pasisakymų. Antradienį teisėsaugos dėmesio susilaukti spėjęs politikas sako nesibaiminantis Seime kilusios iniciatyvos, dėl jo pareiškimų kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją.

Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 4:49 PM

„Tegu tiria, ar man gaila, kad etikos sargai vieną ar du kartus ištirs. Galvojate, kad aš kažko bijau?“ – žurnalistams Seime aiškino R. Žemaitaitis.

Politikas griežtai atsisakė pripažinti suklydęs dėl savo pasisakymo. Pasak jo, jis tarptautinio pasmerkimo sulaukusias frazes gali interpretuoti kaip tinkamas.

„Jūs interpretuokite kaip norite: aš interpretuoju vienaip, o jūs interpretuokite kitaip. Mano teisė interpretuoti, kaip aš noriu“, – teigė jis ir toliau piktinosi Izraelio veiksmais.

„Aš tikrai tikėjausi, kad reakcija bus pakankamai audringa, ir tikėjausi, kad Izraelio atstovai išeis viešai ir atsiprašys būtent ES ir Palestinos vaikų, kurių mokykla buvo sugriauta“, – teigė jis.

„Po tokių įvykių visuomenėje atsiranda didelis nepasitenkinimas“, – akcentavo parlamentaras.

Kritikos R. Žemaitaitis susilaukė po to, kai „Facebook“ paskyroje pasidalino įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, nugriautą mokyklą. Jame parlamentaras pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“.

„Vienas su tankais mokyklas griauna, kitas su traktoriais. (…) ES teigė esanti pasibaisėjusi incidentu, kai Izraelio pajėgos auštant atvyko į mokyklą (…) Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką... (…) Kas turi dar nutikti, kad Izraelis suprastų, kad tokios provokacijos ir tokie veiksmai tik dar labiau kelia pyktį ir kartu neapykantą žydams ir jų tautai“, – rašė parlamentaras.

Į šiuos pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio bei Vokietijos ambasados.

Antradienio popietę Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl, įtariama, neapykantos skatinimo bei kurstymo prieš žmonių grupę dėl jų tautybės. Tuo metu Seime parlamentarai dėl R. Žemaitaičio pasisakymų kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.