G. Landsbergis Stokholme: tikimės, kad viršūnių susitikimo Vilniuje metu, Švedijos vėliava jau plevėsuos šalia kitų NATO narių

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį susitiko su Švedijos Ministru Pirmininku Ulf Kristersson. Ministro teigimu, tikimasi, kad viršūnių susitikimo metu Vilniuje, Švedija taps NATO nare, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM).

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 4:27 PM

„Švedijos narystė NATO sustiprins viso regiono saugumą, todėl tikimės, kad viršūnių susitikimo Vilniuje metu, Švedijos vėliava jau plevėsuos šalia kitų Aljanso narių“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak URM, susitikimo su Švedijos premjeru metu Lietuvos diplomatijos vadovas aptarė pagalbos Ukrainai klausimus ir bendras tarptautinės bendruomenės pastangas priartinant Ukrainos pergalę bei užtikrinant Kremliaus režimo atsakomybę už įvykdytus karo nusikaltimus bei agresiją prieš Ukrainą.

Ministras G. Landsbergis su premjeru U. Kristersson taip pat aptarė dvišalį bendradarbiavimą.

„Džiaugiuosi augančia dvišale prekyba tarp Lietuvos ir Švedijos, tvirtėjančiais mūsų ekonominiais saitais ir Švedijos investuotojų pasitikėjimu“, – susitikimo metu pažymėjo G. Landsbergis.

Praėjusiais metais Lietuvos–Švedijos prekyba išaugo 52 proc., Švedija užima antrą vietą pagal tiesioginių investicijų dydį Lietuvoje, skelbia ministerija.

ELTA primena, kad G. Landsbergis taip pat dalyvaus JAV analitinio centro „Atlantic Council“ kartu su Lietuvos, Vokietijos ir Portugalijos ambasadomis Švedijoje organizuojamoje konferencijoje „Road to Vilnius“, kurioje bus diskutuojama apie NATO viršūnių susitikimo Vilniuje tikslus ir galimus rezultatus.

Penktadienį numatomas neformalus ES užsienio reikalų ministrų susitikimas, kuriame bus aptariami tolesni ES veiksmai tęsiant paramą Ukrainai bei ES ir Kinijos santykiai, o šeštadienį antrajame ES ir Indijos-Ramiojo vandenynų regiono užsienio reikalų ministrų forume vyks diskusija apie tvarų ekonominį augimą ir ekonominio atsparumo stiprinimą.

Susitikimo paraštėse vyks neformalus ES ir Indijos bei Ramiojo vandenynų regiono valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimas su Ukrainos užsienio reikalų ministru D. Kuleba. Taip pat numatyti Lietuvos diplomatijos vadovo susitikimai su Indijos, Indonezijos ir Singapūro užsienio reikalų ministrais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.