Dėl Kupiškio mero VRK ketina apsispręsti antradienį

Lietuvos apeliaciniam teismui pripažinus Kupiškio merą Dainių Bardauską kaltu dėl korupcijos ir uždraudus politikui 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame sektoriuje, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau kitą savaitę ketina spręsti dėl politiko mandato panaikinimo. Apie tai penktadienį vykusiame komisijos posėdyje pranešė laikinasis VRK pirmininkas Andrius Puksas.

Dainius Bardauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) spaudos konferencija. <br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) spaudos konferencija. <br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Dainius Bardauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 14, 2023, 4:06 PM

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad mūsų artimiausias posėdis vyks gegužės 16 d. (...) ir jo metu mes planuotume svarstyti klausimą dėl Kupiškio mero“, – sakė laikinasis VRK vadovas.

Kokiu pagrindu D. Bardauskas neteks mero posto – dėl teismo sprendimo ar jam savanoriškai atsisakius mandato – kol kas neaišku. Politikas anksčiau Eltai teigė pasirengęs palikti savivaldybės lyderio poziciją.

Visgi, pasak A. Pukso, Kupiškio gyventojams rinktis prie balsadėžių nepaisant to, ar D. Bardauskas pats atsisakys savivaldybės vadovo mandato, ar ne. Jo teikimu, VRK privalo vykdyti teismų sprendimus – Apeliacinis teismas užkirto kelią D. Bardauskui vadovauti valstybinei, viešajai ar privataus sektoriaus įstaigai bent 4 metus.

Teismui pripažinus anksčiau išteisintą Kupiškio merą kaltu, savivaldybėje bus rengiami nauji rinkimai. Perbalsavimas turėtų būti surengtas ne vėliau kaip per pusę metų nuo D. Bardausko mandato panaikinimo.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį kaltu pripažino Kupiškio rajono savivaldybės merą D. Bardauską dėl korupcinių veikų, skyrė jam 24,8 tūkst. eurų baudą ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame, viešajame ir privačiame sektoriuose.

Pernai Panevėžio apygardos teismas (pirmos instancijos) Kupiškio rajono savivaldybės merą D. Bardauską ir savivaldybės Kultūros centro direktorę Jolitą Janušonienę korupcijos byloje buvo išteisinęs. Tačiau apeliacinis teismas konstatavo, kad D. Bardauskas yra kaltas dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, kurstymo suklastoti dokumentą.

D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja trečią kadenciją (nuo 2015 m.), šiemet politikas mero rinkimus laimėjo kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas, tačiau šiuo metu jis narystę partijoje yra suspendavęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.