J. Šiugždinienė apie savo ataskaitoje nesutampančias datas: turbūt suprantate, kad tai buvo techninė klaida Dėl atsistatydinimo – tyla

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė trečiadienį ir toliau yra priversta aiškintis dėl galimo lėšų įsisavinimo Kauno miesto savivaldybės taryboje. Tiesa, ji neatsako, ar galvoja apie atsistatydinimą.

Jurgita Šiugždinienė<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-05-17 13:21, atnaujinta 2023-05-17 13:34

Žurnalistų Vyriausybėje kalbinta ministrė tikino, kad situaciją detaliai išdėstė savo feisbuke, todėl laikosi tos pačios pozicijos apie savo, kaip Kauno miesto tarybos narės, išlaidas.

„Viską, ką galėjau pasakyti, jau pasakiau – labai atvirai paskelbiau savo ataskaitas, parašiau išlaidų kryptis. Viską galima pažiūrėti“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį teigė J.Šiugždinienė.

Tiesa, žurnalistų klausimų ministrė vengė. Paklausta, kaip taip nutiko, kad ji karantino metu galėjo pravažinėti 4000 kilometrų, ministrė pabrėžė, jog transporto išlaidos yra ne tik benzinas, tačiau taip pat ir draudimas, automobilio remontas.

„Transporto paslaugos tikrai nėra tik benzinas“, – patikino ji.

J.Šiugždinienė paaiškino ir tam tikrą datų nesutapimą – ataskaitoje ji paminėjo du mėnesius, kurie buvo trumpesni, nei nurodyta. Keletas dokumentų registruoti birželio 31 d. ir rugsėjo 31 d. 

„Turbūt suprantate, kad tai galėjo būti techninė klaida“, – komentavo J.Šiugždinienė.

Į klausimą, ar nežada trauktis iš posto, ministrė neatsakė.

„Viską, ką galėjau, jau pakomentavau“, – sakė ji.

Į skandalą dėl tarybos nario veiklai skirtų lėšų įsivėlusi ministrė J.Šiugždinienė antradienio vakarą paviešino kanceliarinių išlaidų ataskaitas. Politikė tikina tokiu būdu siekianti išsklaidyti kilusias abejones dėl jos skaidrumo standartų bei „judėti pirmyn“, mat, pažymi ji, jaučiasi „visiškai rami prieš savo sąžinę“.

Ministrei paviešinus išlaidų ataskaitas sureagavo ir premjerė Ingrida Šimonytė. Ji nurodė ir toliau pasitikinti J.Šiugždiniene. Pasak jos, ministrė viso savo darbo Vyriausybėje metu nesuteikė pagrindo jokiems įtarimams, kad kada nors būtų bandžiusi piktnaudžiauti kanceliarinėmis lėšomis.

ELTA primena, kad abejonės, ar J.Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas A.Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Prezidentūra sako, kad sprendimas dėl ministrės likimo poste – premjerės Ingridos Šimonytės rankose. Pasak valstybės vadovo Gitano Nausėdos patarėjo Tomo Beržinsko, prezidentas, esant poreikiui, šį klausimą asmeniškai aptars su Vyriausybės lydere.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.