V. Mitalas: G. Jauniui mestiems įtarimams pasitvirtinus, lėšos turėtų būti grąžintos į savivaldybės biudžetą

Jei praėjusią kadenciją Vilniaus taryboje „laisviečių“ frakcijoje dirbusiam Gediminui Jauniui mesti įtarimai dėl galimai neskaidraus savivaldos lėšų panaudojimo pasitvirtintų, politikas neteisėtai įsisavintą pinigų sumą turėtų gražinti į savivaldybės biudžetą, teigia Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

Gediminas Jaunius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Jaunius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-17 09:43

„Jeigu iš tikrųjų paaiškės, kad tos lėšos buvo panaudotos neteisėtai, ne pagal tarybos patvirtintą tvarką, tai, man atrodo, kad tiek šituo, tiek bet kuriais kitais atvejais tarybos nariai ar buvę tarybos nariai privalės grąžinti tas lėšas į savivaldybės biudžetus. Mano tokia yra laikysena“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Mitalas.

„Aš tikiuosi, kad visus klausimus tie žmonės, kuriems tie klausimai adresuojami, sugebės atsakyti“, – pridūrė jis.

V. Mitalas taip pat pabrėžia, kad, pasitvirtinus įtarimams dėl G. Jauniaus neskaidrios veiklos, šis asmuo toliau dalyvauti politikoje su Laisvės partija galimybių neturėtų.

„Jeigu iš tikrųjų paaiškės, kad pinigai buvo naudojami neteisėtai, tikrai aš tokio asmens politinę veiklą toliau darančio, kažkur kandidatuojančio neįsivaizduoju. Ir, man atrodo, tai yra vienareikšmiška nuostata, kuri ir parodys savo veikimą praktikoje“, – patikino jis.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, visuomenininkas Andrius Tapinas antradienį paviešino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių išmokų analizę. A. Tapino akiratyje atsidūrė ir Laisvės partijos narys Gediminas Jaunius, kuris, anot visuomenininko, už 13,2 tūkst. eurų iš savo paties įmonės nuomojosi automobilį. Pats G. Jaunius savo „Facebook“ paskyroje teigė nesutinkąs, kad šios lėšos buvo panaudotos netinkamai.

Savo ruožtu Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, įvertinę A. Tapino surinktą ir socialiniuose tinkluose paskelbtą medžiagą bei viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimai neskaidrų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių veiklos apmokėjimui skiriamų lėšų panaudojimą, savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.