Gediminas Jaunius stabdo narystę Laisvės partijoje R.Šimašius stojo ginti

Buvęs Vilniaus tarybos narys Gediminas Jaunius ketvirtadienį pareiškė stabdantis savo narystę Laisvės partijoje. Tokia žinia jis pasidalino savo paskyroje.

Gediminas Jaunius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Jaunius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Jaunius.<br>T.Bauro nuotr.
Gediminas Jaunius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 7:58 AM, atnaujinta May 18, 2023, 12:30 PM

„Stabdau narystę Laisvės partijoje. Apmaudu, ketverius darbo Vilniui metus mėginama apibrėžti nepagrįstais kaltinimais nesąžiningumu. Juos pateikusiems teks arba įrodyti, arba paneigti bei atlyginti padarytą žalą. Iki tol nenoriu niekam kelti rūpesčių, todėl stabdau narystę Laisvės partijoje, vildamasis šiuo veiksmu galutinai atsiriboti nuo bet kokių tolimesnių politinių insinuacijų.

Pasibaigus Vilniaus Tarybos nario įgaliojimams nedalyvauju politikoje ir neužimu jokių vosuomeninių pareigų. Esu privatus asmuo ir tikiuosi mano teisės į privatumą bus gerbiamos, ir, kaip ir visiems piliečiams, man taip pat galios nekaltumo prezumcija.

Kantriai lauksiu teisėsaugos darbo rezultatų. Jei bus nustatyti kokie nors pažeidimai, žalą atitaisysiu. Esu tikras, mesti kaltinimai yra nepagrįsti. Ir te niekam nekyla abejonių, garbę ir orumą, kaip ir kitas savo teises esu ryžtingai nusiteikęs ginti“, - socialiniame tinkle paskelbė G.Jaunius.

R. Šimašius gina į skandalą patekusį G. Jaunių

Kadenciją baigęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius gina buvusį bendrapartietį. Pasak R. Šimašiaus, G. Jaunius į skandalą įsipainiojo dėl to, kad išvengtų biurokratijos, kurios „nuoširdžiai nekenčia“.

„Šitame čekiukų skandale visoje Lietuvoje matome neįtikėtino naglumo pavyzdžių. Skandalas užkabino ir Gediminą, kurio veiksmai žmonėms atrodo negražiai, BET. Aš puikiai žinau, kad Gediminas taip darė ne tam, kad kažką apgautų, o tam, kad išvengtų biurokratijos, kurios nuoširdžiai nekenčia.“, – po G. Jauniaus įrašo feisbuke komentavo R. Šimašius.

„Gedimino moralinėmis savybėmis nei kiek neabejoju. Ačiū, kad buvai ir esi bendražygis“, – akcentavo buvęs Vilniaus meras.

Visuomenininkas Andrius Tapinas antradienį paviešino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių išmokų analizę. A. Tapino akiratyje atsidūrė ir Laisvės partijos narys Gediminas Jaunius, kuris, anot visuomenininko, už 13,2 tūkst. eurų iš savo paties įmonės nuomojosi automobilį.

Pats G. Jaunius savo „Facebook“ paskyroje teigė nesutinkąs, kad šios lėšos buvo panaudotos netinkamai.

Tuo tarpu Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, įvertinę A. Tapino surinktą ir socialiniuose tinkluose paskelbtą medžiagą bei viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimai neskaidrų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių veiklos apmokėjimui skiriamų lėšų panaudojimą, savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.